15 Οκτ 2012

Χωρίς προκήρυξη, διορίστηκε φίλη του ΓΑΠ στην ΕΤΑΔ των 123 δικηγόρων!


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Από το www.moneypro.gr προειδοποιούσαμε για την προσπάθεια πρόσληψης της φίλης του Γιώργου Παπανδρέου, νομικής συμβούλου του στο Μαξίμου επί ενάμιση χρόνο και γνωστής δικηγόρου Αλεξάνδρας Δελλή. Μιας προσπάθειας που είχε φθάσει μέχρι και στο γραφείο του νυν υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο ασκήθηκαν πιέσεις για να υπάρξει αυτή η ακατανόητη τοποθέτηση.
Και να που δικαιωθήκαμε.
Όπως λοιπόν πληροφορηθήκαμε, παρά το γεγονός πως η ΕΤΑΔ Α.Ε. έχει κληθεί από τον εισαγγελέα να δικαιολογήσει για ποιο λόγο ξοδεύει ετησίως 5 εκατ. ευρώ σε αναθέσεις προς 123 δικηγορικά γραφεία υποθέσεων της, εχθές το δ.σ. αποφάσισε να προσλάβει την δικηγόρο - φίλη του ΓΑΠ με μισθό 4 χιλ. ευρώ μηνιαίως! Κι όλα αυτά στην Ελλάδα της κρίσης.Πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν πως το σκάνδαλο γίνεται μεγαλύτερο καθώς για τη συγκεκριμένη θέση ΔΕΝ έχει υπάρξει προκήρυξη ενώ για να τοποθετηθεί η κα. Δελλή παραμερίστηκαν πολύ βαρύτερα βιογραφικά.
Ήδη πάντως η διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. θα έχει μεγάλο πρόβλημα ως προς τις πρακτικές της καθώς μαθαίνουμε πως εκλήθηκε σε νέα προκαταρκτική εξέταση για την φερόμενη κακοδιαχείριση στον φορέα, ο δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος έχει πλήθος τοιχείων εις βάρος της διοίκησης. Έχει αξία τέλος να σημειώσουμε πως την τοποθέτηση της κας. Δελλή σε θέση νομικού συμβούλου δεν ήθελε ο νυν διευθύνων σύμβουλος κ. Δούνης αλλά επέμειναν οι κ.κ. Μανιατόπουλος και Αναστασόπουλος οι οποίοι πιθανότατα με τη σειρά τους θα εμπλακούν σε υποθέσεις κακής διαχείρισης κι ενδέχεται να κληθούν από την εισαγγελία.