18 Σεπ 2012

Αναστολή της κατεδάφισης του καταυλισμού των τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο για δύο μήνες

tsig17092012

Αναστολή της κατεδάφισης για τον καταυλισμό των τσιγγάνων μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ διοικητικού εφετείου, δήμου και περιφέρειας. Αργά το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι η κατεδάφιση αναστέλλεται για δύο μήνες. Την ίδια στιγμή διέρρεε η ίδια είδηση και από τον συνήγορο του πολίτη.
Το πρωί ομάδα κατοίκων του καταυλισμού έκανε πορεία από τον καταυλισμό στο δημαρχείο προκειμένου να ζητήσει την αναστολή της κατεδάφισης και την εξεύρεση λύσης. Την ίδια στιγμή στο ίδιο κτήριο υπήρχε συνάντηση των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων για το ίδιο θέμα.
Η απόφαση αυτή αποφορτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει στη περιοχή καθώς ήταν αυτονόητο ότι μία δυναμική επέμβαση κατεδάφισης στον καταυλισμό μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξελεγκτες καταστάσεις και εκπροσωπούσε την χειρότερη δυνατή επιλογή σε αυτές τις συνθήκες.
Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν ξαφνικά να βρεθούν στον δρόμο δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και γέρους.
Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει ότι η απόφαση τη κατεδάφισης δεν είχε κοινοποιηθεί στους κατοίκους του καταυλισμού και αν αυτό συντέλεσε στο να παρθεί αυτή η απόφαση. Το σίγουρο είναι ότι μία ολόκληρη συνοικία της πόλης είναι αιχμάλωτη των επιλογών του κράτους που αδιαφορεί συστηματικά για τα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν όπως αυτό των τσιγγάνων.
Χοροί εκατομμυρίων και έργα φάντασμα που δεν έγιναν συνέβαλαν στο να φτάσουμε στο παρά πέντε να συζητάμε το αν είναι διαχερίσιμη η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δια μέσω της βίας
Ελπίζουμε τους επόμενους δύο μήνες να επικρατήσει η σύνεση και όχι η φωνή του μίσους και η ηθική της μάζας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Σημ1: Αρνιόταν η διοίκηση του δήμου ότι κάλεσε τα ΜΑΤ στο δημαρχείο για να το προστατέψουν από τους τσιγγάνους.

Σημ2: Όλοι αυτοί που συζητάνε για τα 187.000 € που ως πρόστιμο θα κληθεί ο δήμος να πληρώσει στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων θα πρέπει να αναλογιστούν τι πρόστιμο θα εισπράξει ο δήμος από την ΕΕ για την μη σωστή διαχείριση των ζητημάτων στέγασης των Ρομά.