10 Σεπ 2012

Πλήθος στοιχείων έρχονται στο φως για τις «μπίζνες» στα νεκροταφεία! Σε πλήρη εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα

Συνεχίζεται με έντονο ρυθμό η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Εφετών για τις αποκαλύψεις του «Π», για το… πάρτι που γίνεται στα νεκροταφεία. Τις ανακρίσεις κάνει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας μετά από εντολή της Εισαγγελίας.
Ήδη στα χέρια των ανακριτικών υπαλλήλων έχει δοθεί σημαντικό υλικό, ονόματα, τηλέφωνα, στοιχεία κ.λπ. των εμπλεκομένων στο κύκλωμα και σύντομα όλοι αυτοί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Πάντως εκείνοι που αποτελούν την… εμπροσθοφυλακή του κυκλώματος, που ανάβουν δηλαδή τα καντήλια, έχουν φροντίσει να μην… εμφανίζονται και τα καντήλια των πελατών τους τα ανάβουν άλλοι. Μόνο η κ. Ειρήνη συνεχίζει απτόητη και λέει ότι δεν την… κουνάει κανένας από το νεκροταφείο, «γιατί έχει μέσον την… κ. Γιάννα», επειδή περιποιείται τον οικογενειακό τάφο του Θ. Αγγελόπουλου (παππού του συζύγου της). Ο κ. Κουντούρης έφυγε για διακοπές, ενώ και ο γιος του έχει σταματήσει να εμφανίζεται… Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Γ΄ Νεκροταφείο, όπου οι… πρωτοκλασάτοι καντηλανάφτες την… έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια και παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από… τα κάγκελα… Μόνος απτόητος ο παπα-Σπύρος, που συνεχίζει το… θεάρεστο έργο του μοιράζοντας την… πίτα των τρισάγιων και των μνημόσυνων κατά το… δοκούν.

Στο Β΄ Νεκροταφείο

Το Β΄ Κοιμητήριο Αθηνών βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο της Ριζούπολης και είναι το μικρότερο του Δήμου Αθηναίων. Έχει 2.075 οικογενειακούς τάφους, 1.399 τάφους τριετίας και 319 θέσεις στα αδιάλυτα.
Συνολικά τα καντήλια είναι γύρω στα 3.500 και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου που λειτουργεί στο νεκροταφείο έχει μόλις… 38 πελάτες! Τα υπόλοιπα τα ανάβουν παράνομοι, οι οποίοι μπαινοβγαίνουν στον χώρο του νεκροταφείου όποτε θέλουν, σαν να είναι η αυλή του σπιτιού τους! Τμηματάρχης, υπεύθυνη για τη λειτουργία του είναι η κ. Τζίνα Αξιωτάκη, που προτιμάται για τη θέση αυτή απ' όλες τις διοικήσεις του δήμου (ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων) γιατί είναι έμπιστη και εχέμυθη. Επόπτης είναι ο κ. Στέλιος Σπυριδώνου με προφορική εντολή της κ. Αξιωτάκη. Ενώ όμως ο δήμος έχει μόλις 38 πελάτες για να ανάβει τα καντήλια στους τάφους των ανθρώπων τους, οι ανθοπώλες και ο Σωτηράκης ο Πακιστανός ανάβουν γύρω στα 1.500 καντήλια. Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα:
Πώς είναι δυνατόν μόνο 38 άτομα να επιλέγουν τη νόμιμη οδό και 1.500 την παράνομη; Είναι ένα ερώτημα που πρέπει ο δήμαρχος κ. Καμίνης να καλέσει τους υπευθύνους, την κ. Αξιωτάκη και τους άλλους, να δώσουν πειστική απάντηση… Αλλιώς… Η κ. Αξιωτάκη, πάντως, όταν ανέλαβε καθήκοντα, έφερε μαζί της ως επιτελείς της δύο υπαλλήλους του δήμου, τον κ. Αλέξανδρο Κορκοδίνο και την κ. Ελένη Παναγοπούλου. Οι δύο αυτοί επιτελείς είναι «stand by» επί 24ώρου βάσεως. Μετά τις 4 μ.μ., που φεύγουν από το κοιμητήριο επειδή έχουν επαφές με εργολάβους κηδειών, έχουν δώσει τα κινητά τους και, αν υπάρξει κάποια κηδεία για την επομένη, το… κανονίζουν από το σπίτι τους!

Από εδώ και πέρα τον λόγο έχουν ο Εισαγγελέας που έχει επιληφθεί της υπόθεσης και οι διενεργούντες την προανάκριση. Και επειδή έχουν στα χέρια τους πολλά, σίγουρα θα βρουν… άκρη και θα σπάσει το «απόστημα» στους χώρους αυτούς.
 
Εφημερίδα "Το Παρόν", 9/9/2012