7 Ιουν 2012

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο Φαιστού

skoupidia
Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Περιφερειακών Δήμων Νομού Ηρακλείου

Ενημέρωση για την επίσκεψη του Συλλόγου στο Δήμο Φαιστού

Δυστυχώς συνάδελφοι η πλειοψηφούσα παράταξη του συλλόγου μας απέδειξε γι ακόμη μια φορά ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ενώ μετά από δική μας παρότρυνση επισκεφθήκαμε το Δήμο Φαιστού κυρίως για να νιώσουν οι συνάδελφοι ότι έχουν κοντά τους το σύλλογο και να δηλώσουμε στη δημοτική αρχή την ξεκάθαρη αντίθεση μας τελικά έγινε το αντίθετο. Μάλλον η Δήμαρχος ένιωσε κοντά της το σύλλογο!!!

Έκπληκτοι (για ακόμη μια φορά) ακούσαμε τον Πρόεδρο μας να διαβάζει από τη μία το κείμενο το οποίο είχαμε καταθέσει και είχε ψηφιστεί ομόφωνα και από την άλλη να τα αναιρεί λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ στους συναδέλφους της καθαριότητας να κάτσουν στ αυγά τους, να αποδεχθούν την ιδιωτικοποίηση γιατί είναι για το καλό τους και το καλό των δημοτών και να μην φοβούνται για τις θέσεις τους αφού δεν υπάρχει περίπτωση απολύσεων!!! Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις των άλλων μελών της πλειοψηφίας αλλά και του εκπροσώπου του Δήμου Ηρακλείου στην ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Σαρτζετάκη Ευτύχη ο οποίος μάλιστα είπε το απίστευτο: ότι είναι πιο σημαντικός ο δημοτικός φωτισμός από την αποκομιδή των απορριμμάτων!!!

Το τεκμηρίωσε βέβαια λέγοντας ότι κινδυνεύει να πέσει κάποιος σε κανένα ανοιχτό φρεάτιο την νύχτα, αλλά και ο ίδιος να απολυθεί αν πραγματοποιηθούν οι απειλές της τρόικας για απολύσεις. Ενώ βέβαια λίγο πριν διαβεβαίωνε τους συναδέλφους ότι δεν υπάρχει περίπτωση απόλυσης τους κι αυτά είναι σενάρια κινδυνολογίας από εμάς όπως είπε και ο πρόεδρος μας απευθυνόμενος σε μέλος της παράταξης μας.

Eμείς προτείναμε, μετά κι από συζήτηση που είχε προηγηθεί με τους συναδέλφους της καθαριότητας, με δεδομένη την διάθεση τους να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους προκειμένου να μην μπει ιδιώτης αλλά με προϋπόθεση να ενισχυθούν και με τους άλλους εργάτες καθαριότητας που έχουν αποσπαστεί σε άλλες αρμοδιότητες και επικαλούμενοι τα δημοσιεύματα ότι από το Συμβούλιο της Επικρατείας δόθηκε το πράσινο φως για άμεσες προσλήψεις, να παγώσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης.

Τελικά το ζουμί της όλης ιστορίας είναι ότι οι συνάδελφοι στην καθαριότητα του Δήμου Φαιστού ανησυχούν να μην απολυθούν και γι αυτό θυσιάζονται δουλεύοντας ασταμάτητα , για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στους δημότες, χωρίς άδεια (σ αυτό εστίασε η Δήμαρχος αλλά δυστυχώς και η πλειοψηφία μας) γιατί ανησυχούν ότι σε περίπτωση παραχώρησης της αποκομιδής σε ιδιώτη το μέλλον τους είναι αβέβαιο. Και αν κρίνουμε από τα σημεία και τέρατα που ακούμε κάθε μέρα κανείς δεν αισθάνεται πλέον ασφαλής, ειδικά στην περίπτωση που μια υπηρεσία παραχωρηθεί σε ιδιώτη.
Το λογικό κι επόμενο είναι να πει μετά η τρόικα ότι δεν χρειάζεσαι πλέον Δήμαρχε αυτούς τους υπάλληλους και στείλε τους στα σπίτια τους. Και δεν μπορεί κανείς να διαβεβαιώνει για το αντίθετο ειδικά ο σύλλογος μας!!! Εκτός βέβαια αν έχουν άνωθεν πληροφόρηση οπότε ας την κοινοποιήσουν σε όλους μας για να μην αγχωνόμαστε κι εμείς βρε παιδάκι μου για το αύριο μας!!! Αλλά μάλλον μόνο για τις δικές τους θέσεις νοιάζονται αν κρίνω από τον κύριο Σαρτζετάκη!!!

Συνάδελφοι η εικόνα τους συλλόγου μας στο Δήμο Φαιστού ήταν τραγική. Φάνηκε τελικά όμως και η διαφορά φιλοσοφίας των δύο παρατάξεων όπως είχε γίνει και στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης.
Η παράταξη της πλειοψηφίας διακατέχεται από ηττοπάθεια, προσκόλληση στο γράμμα του νόμου , υποτακτικότητα. Δεν έχουν διάθεση να έρθουν σε ρήξη με δημάρχους και χαϊδεύουν τα αυτιά τους νουθετώντας τους αχάριστους συναδέλφους για το καλό τους βέβαια.
Δεν είναι έτσι κύριοι. Συνδικαλισμός σημαίνει σύγκρουση με όλα, ακόμα και με νόμους αν είναι για το καλό των συναδέλφων. Γι αυτό ανακατευτήκαμε στα κοινά. Αν ήταν να λέμε ναι σε όλα και σφάξε με πασά μου ν αγιάσω ας καθόμασταν σπίτι μας. Οι συνάδελφοι μας εξέλεξαν και πληρώνουν τις συνδρομές τους για να είμαστε δίπλα τους και οι αιρετοί να νιώθουν την καυτή ανάσα μας και όχι το αντίθετο.
Εξάλλου όπως είχε πει και κάποιος φιλόσοφος: « Η ανυπακοή φέρνει την ανατροπή κι όχι η υπακοή»
Μετά από αυτά συνάδελφοι είναι τουλάχιστον γελοίο να μιλάμε για ενότητα μέσα στον σύλλογο.
Θα έρθουμε σε ρήξη μαζί τους όπου χρειαστεί κι ας μας κατηγορήσουν για διασπαστές του συλλόγου.
Δεν μας χρειάζεται ένα υποταγμένος σύλλογος!!!

Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης