15 Ιουν 2012

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ : Προχωρά στην εκχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες

Με σταθερό ρυθμό προχωρά η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου σε βάρος των εργαζόμενων δημοτών. Την περασμένη Τετάρτη η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) προώθησε προς έγκριση την παραχώρηση μέρους του έργου της υπηρεσίας πρασίνου σε ιδιώτη με «απευθείας ανάθεση». Ζητά μάλιστα την έγκριση από την οικονομική επιτροπή με κατεπείγουσα διαδικασία, διά περιφοράς δηλαδή. Γεγονός που αποτελεί πρόκληση αφού σε πέντε μέρες ήταν η προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καταψήφισαν την ιδιωτικοποίηση, συνεπείς στη θέση που κατ' επανάληψη έχουν εκφράσει και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταδικάσει την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών των δήμων με μοχλό την υποβάθμιση τους και την έλλειψη προσωπικού.
Προχτές κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, σε συνάντηση με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου, κατήγγειλε την προοπτική ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας. Η ιδιωτικοποίηση φέρνει άγριο χαράτσωμα των δημοτών, ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών και τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν με την ψήφο τους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και λοιπά κόμματα που προσκυνούν το μονόδρομο της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών και να απορρίψουν το ΣΥΡΙΖΑ που σπέρνει αυταπάτες ότι η εμπορευματοποίηση μπορεί να συνδυαστεί με φιλολαϊκή πολιτική.

Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 15/6/2012