12 Ιουν 2012

Πόσα χρωστάνε τα σχολεία του Χαλανδρίου σε ΔΕΚΟ; Σε ποιό νομικό πρόσωπο οι αποφάσεις παίρνονται με πλειοψηφία 6 στους 15;

Δημοσιεύουμε τα στοιχεία που παρουσίασαν οι σχολικές επιτροπές σχετικά με τους απολογισμούς τους και αφορούν τα χρέη τους μέχρι τις αρχές του Ιούνη.
Η αρκετά άσχημη εικόνα των οφειλών προς τις ΔΕΚΟ επιβεβαιώνεται και για τα σχολεία της Α βάθμιας εκπαίδευσης. Επιβεβαιώνεται έτσι και στα δημοτικά ότι συστηματικά δεν πληρώνονται τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πράγμα που είναι ο κανόνας προκειμένου να μπορέσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν κατά τους διοικούντες.
Πέρα όμως από αυτό υπάρχουν κάποια πολύ σοβαρά θέματα σε σχολεία, που σχετίζονται με την ΕΥΔΑΠ κυρίως και που αφορούν διαρροές νερού καθώς είναι αδύνατο να εξηγηθούν οφειλές της τάξης των 27.000€ για νερό με άλλο τρόπο . Είναι απορίας άξιο γιατί δεν επιδιορθώνονται αυτές οι βλάβες και εκτοξεύεται έτσι στα ύψη τα χρέη των σχολείων.
ofilessxolion9062012

Οι σοβαρές ευθύνες των διοικήσεων των σχολικών επιτροπών που δεν λύνουν τέτοια τεχνικά προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ.
Με βάση τις αναρτήσεις των αποφάσεων στο Διαύγεια προκύπτουν μείζοντα θέματα νομιμόποίησης των αποφάσεων τις σχολικής επιτροπής της Α βάθμιας εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα σε 9 από τις 17 αναρτήσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα οι αποφάσεις υπογράφονται από λιγότερα από τα μισά μέλη. Οι αποφάσεις 1-10 του 2012 έχουν ψηφιστεί από 5 ή 6 μέλη του 15μελούς διοικητικού συμβουλίου πράγμα που δεν μπορεί να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Παρ όλα αυτά οι αποφάσεις αυτές υλοποιούνται με κάποιες από αυτές να είναι σημαντικές όπως ο απολογισμός του έτους 2011, οι αναθεωρήσεις των συμβάσεων των κυλικείων, η χορήγηση αιθουσών για θερινή φύλαξη και για εκπαίδευση στον εμπορικό σύλλογο.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται πλήρως για άλλη μία φορά το πόσο οριακή είναι η κατάσταση των σχολείων αυτή την στιγμή. Τόσο το κράτος με την μείωση των χρηματοδοτήσεων όσο και ο δήμος που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, συνεισφέρουν τα μάλα στο σπιράλ θανάτου του δημόσιου σχολείου έτσι όπως το ξέραμε.



Για κάποιους πάλι θα φαινόμαστε υπερβολικοί . Τι να πούμε όμως όταν τα κείμενα των αποφάσεων εμφανίζονται να είναι όλα ομόφωνα και να περιγράφουν 17 αποφάσεις ΜΟΝΟ για όλη την σχολική χρονιά τις μισές των οποίων τις υπογράφουν λιγότερα από τα μισά μέλη. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε 3 ΜΟΝΟ συνεδριάσεις όταν θα έπρεπε να γίνονται μία ανά μήνα