14 Ιουν 2012

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνεται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με το οποίο παρέχονται κατ’ οίκον υπηρεσίες από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εξαρτώμενους ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και χρόνια ασθενείς.
Επί της ουσίας δηλαδή παρατείνονται οι συμβάσεις εργασίας για τους 3.500 εργαζόμενους που προσφέρουν καθημερινά υπηρεσίες στους 70.000 ωφελούμενους σε όλη τη χώρα.
Η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου κρίθηκε απαραίτητη για να μη διακοπεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και δημιουργηθούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα, αφού το πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου.
Για το σκοπό αυτό οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Ρουπακιώτης και Εσωτερικών Α. Μανιτάκης έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι.
Οι υποχρεώσεις υλοποίησης του προγράμματος προβλέπεται ότι θα καθοριστούν σε προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ ΑΕ.