22 Απρ 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ : Κατά... πολέμιων «αστικού κράτους», που ζητούν δικαίωση από αυτό



Αθήνα, 21 Απριλίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 711
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταδικάζει την απόφαση Συλλόγων και Σωματείων Εργαζομένων να προσφύγουν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Ομοσπονδίας, για να εκβιάσουν τη νομιμοποίησή τους εν’ όψει της επικείμενης διεξαγωγής του 41ου Τακτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη (24-27 Απριλίου 2012).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μετά από εισήγηση της Επιτροπής Νομιμοποίησης Αντιπροσώπων (άρθρο 47), η οποία ήλεγξε όλα τα δικαιολογητικά των αρχαιρεσιών των συγκεκριμένων Συλλόγων και Σωματείων για την εκλογή αντιπροσώπων, είχε αποφασίσει τη μη νομιμοποίησή τους λόγω καταστρατήγησης του καταστατικού της Ομοσπονδίας και ειδικότερα των άρθρων 1 και 15. Οι προϋποθέσεις και οι όροι νομιμοποίησης είναι ξεκάθαροι, απορρέουν από το ψηφισθέν καταστατικό της Ομοσπονδίας και ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως τους Συλλόγους και τα Σωματεία.

Η μεθοδευμένη και συντονισμένη από τις δυνάμεις του «κομματικού συνδικαλισμού» ενέργεια των Συλλόγων-Σωματείων, είναι πασιφανές ότι εκδηλώθηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή, παραμονές του Συνεδρίου, για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητας και κομματικά-παραταξιακά συμφέροντα. Σκοπός τους είναι η απαξίωση και η διάσπαση της πιο δυναμικής Ομοσπονδίας του Δημοσίου Τομέα, σε μία περίοδο που επιχειρείται η πλήρης ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιτακτική η ανάγκη μαζικών, ενωτικών και αποφασιστικών αγώνων κατά της επιβαλλόμενης πολιτικής από την κυβέρνηση και την τρόικα. Κινούνται δηλαδή στη λογική «ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε επιχειρούμε να το απαξιώσουμε, να το διασπάσουμε και να το καταστρέψουμε».

Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία που προσέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα, γνωρίζοντας ότι παρανόμως αξιώνουν τη νομιμοποίησή τους, είναι οι : Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Πρέβεζας, Σύλλογός Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ιωαννίνων, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Δάφνης, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Περάματος, Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Ελληνικού, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Αγίων Αναργύρων, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, Σύλλογος Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης-Καματερού και Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κορυδαλλού.
Οι ανωτέρω Σύλλογοι-Σωματεία «διεκδικούν» δικαστική λύση στο θέμα της νομιμοποίησής τους με την ενέργεια της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, παρακάμπτοντας ωστόσο και απαξιώνοντας ακόμη και το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων, το Συνέδριο των αντιπροσώπων. Το Συνέδριο, που άλλοτε έχουν παραπέμψει για λύση άλλα ζητήματα τώρα φαίνεται πώς δεν τους εξυπηρετεί. Σημειώνεται δε, πώς είναι η δεύτερη προσφυγή στα Ελληνικά Δικαστήρια για θέμα νομιμοποίησης. Η πρώτη ασκήθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ικαρίας και Φούρνων με έκδηλη την παρουσία και υποστήριξη του κομματικού μηχανισμού. Οι πιο σκληροί επικριτές του «Αστικού Κράτους» προσφεύγουν σε αυτό για να βρουν το δίκιο τους…

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ !!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.