20 Οκτ 2011

ΜΠΑΛΑΚΙ ΕΥΘΥΝΩΝ ΥΠΕΣ, Π. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Σε... επιχείρηση μετακύλισης ευθυνών μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών, Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων εξελίσσεται η υπόθεση της επιστράτευσης των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων της περιοχής. Αποτέλεσμα, παρά τα όσα υποστήριζαν χθες στην aftodioikisi.gr πηγές του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης ότι επιδόθηκαν και τα 7500 φύλλα επιστράτευσης στους απεργούς επικαλούμενοι τις σχετικές διαβεβαιώσεις του περιφεριάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού ότι «σε δύο ώρες θα έχουν επιδοθεί όλα τα φύλλα επιστράτευσης» ΚΑΝΕΝΑ φύλλο δεν έχει επιδοθεί ακόμη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε... απάντηση του σχετικού δημοσιεύματος της aftodioikisi.gr που βασίστηκε στις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εσωτερικών και κυβερνητικών πηγών, η Περιφέρεια Αττικής (που σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές είχε δώσει προηγουμένως αυτές τις διαβεβαιώσεις!) εξέδωσε αργά χθες το βράδυ ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι υπηρεσίες της «εξέδωσαν σήμερα (σ.σ. χθες) περίπου 3.000 φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών που αφορούν εργαζόμενους στις Υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, σε σύνολο περίπου 7.500.».

Περιφέρεια κατά δημάρχων

Πάντως, πηγές της περιφέρειας διαβεβαίωναν σήμερα το πρωί την aftodioikisi.gr ότι έχουν ήδη σταλεί φύλλα επιστράτευσης στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και ότι μέχρι το απόγευμα η αποστολή θα έχει ολοκληρωθεί. Πρόσθεταν, πάντως, ότι αφενός πολλοί δήμαρχοι έχουν αρνηθεί να στείλουν σχετικές καταστάσεις με τα ονόματα των εργαζομένων στην καθαριότητα, ενώ άλλοι έχουν στείλει ελλιπή στοιχεία (για παράδειγμα μόνο ονόματα χωρίς διευθύνσεις!).

Δήμαρχοι: Δεν ήρθε κανένα φύλλο επιστράτευσης

Να σημειωθεί ότι πολλοί δήμαρχοι της Αττικής με τους οποίους επικοινώνησε η aftodioikisi.gr, υποστήριζαν ότι τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα είτε λόγω του ότι δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα φύλλα επιστράτευσης είτε λόγω έλλειψης αστυνομικής δύναμης που χθες και σήμερα είναι στο Σύνταγμα, είτε λόγω απουσίας των εργαζομένων στην καθαριότητα από τα σπίτια τους (σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς δεν κοιμήθηκαν τα νύχτα στα σπίτια τους ώστε να αποφύγουν την επίδοση!) ΚΑΝΕΝΑ φύλλο δεν παραδόθηκε στους απεργούς.
Παράλληλα δήμαρχος μεγάλου δήμου της Αττικής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του έλεγε στην aftodioikisi.gr ότι, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από ΥΠΕΣ και περιφέρεια, «χθες δεν έφτασε ούτε ένα ατομικό φύλλο επιστράτευσης στα τοπικά αστυνομικά για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα παρά μόνο τα φύλλα για τα απορριμματοφόρα και τα οχήματα που στάλθηκαν από την περιφέρεια στο δήμο».

πηγή : http://www.aftodioikisi.gr/, 20/10/2011