12 Σεπ 2011

Ψήφισμα για Έλσα Παπαγιαννοπούλου

Ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της Έλσας Παπαγιαννοπούλου και καταθέτει στη μνήμη της το ποσό των 1.000 ευρώ ως ενίσχυση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στη συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου.
Η Έλσα Παπαγιαννοπούλου, που απεβίωσε στις 5 Σεπτεμβρίου, είχε πραγματοποιήσει τη δωρεά για τη δημιουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου «Παύλος Παπαγιαννόπουλος» του Δήμου Χαλανδρίου.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Το κείμενο του ψηφίσματος που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει ως εξής:

«Όταν υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο συνάνθρωπό τους, άνθρωποι με αγαθά κίνητρα που ανιδιοτελώς προσφέρουν σεμνά κι αθόρυβα, άνθρωποι που νοιάζονται για τον τόπο τους, γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Αυτοί οι άνθρωποι χαράζουν τον δρόμο της δημιουργίας, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα και γίνονται μπροστάρηδες για ένα καλύτερο αύριο.
Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν και η Έλσα Παπαγιαννοπούλου, ταυτισμένη με την αλληλεγγύη και την προσφορά. Η Έλσα Παπαγιαννοπούλου γεννήθηκε το 1921 στην προσφυγούπολη της Καλλιθέας και ήταν κόρη του Θεόδωρου και της Δέσποινας Κυριακίδου από την Κερασούντα. Τη Δευτέρα 5/9/2011 απεβίωσε πλήρης ημερών.
Από το 1999, που έφυγε ο αγαπημένος της σύζυγος Παύλος Παπαγιαννόπουλος, αφιέρωσε τη ζωή της σε ένα τεράστιο κοινωνικό έργο και στη μνήμη του έκανε μεγάλες δωρεές για κοινωφελείς σκοπούς, μεταξύ των οποίων είναι η αγορά νεοκλασσικού κτηρίου στην Αθήνα για τα παιδιά του προγράμματος απεξάρτησης ‘‘Παρέμβαση’’, δημιουργία ιδρύματος υποτροφιών, αγορά οικοπέδου για ανέγερση γηροκομείου στην κοινότητα Δροσιάς Αττικής, ίδρυση σχολείου και εκκλησίας στο Καμερούν, κολυμβητήριο στην οδό Αποστολοπούλου στον Δήμο μας κ.ά.
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη θλίψη τους και τη συγκίνησή τους, και τιμούν τη μνήμη της, καταθέτοντας το ποσό των 1.000 ευρώ ως ενίσχυση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου».

πηγή : http://www.amarysia.gr/, 12/9/2011