12 Σεπ 2011

Χωρίς απρόοπτα οι εκλογές για ΠΕΔ

Σε ήρεμο κλίμα και χωρίς απρόοπτα, διεξήχθησαν οι εκλογές για τη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής στον Δήμο Χαλανδρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου.
Από την παράταξη της διοίκησης εξελέγησαν οι Γιώργος Θεοδώρου και Κωνσταντίνος Ζανιδάκης, που ήταν και οι μοναδικοί υποψήφιοι, ενώ μέλος ex officio στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ ορίζεται ο δήμαρχος Γιώργος Κουράσης.
Αντίστοιχα, από τη μειοψηφία εκλέχθηκαν ο επικεφαλής του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΦΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ Στάθης Ανδρεόπουλος και η επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Λούλα Καρατζά, επίσης μοναδικοί υποψήφιοι.
Στα αξιοσημείωτα της διαδικασίας ήταν η αποχή από τις εκλογές του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Κώστα Παττακό. Τέλος, από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Νίκος Πανταζής, που υπέβαλε και την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Ομαλή διαδικασία

Η μυστική ψηφοφορία κύλησε ομαλά, ενώ τη μοναδική παρέμβαση πραγματοποίησε η κ. Καρατζά, που έκανε λόγο για μη αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των παρατάξεων στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ υποστήριξε ότι θα έπρεπε όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να έχουν τη δυνατότητα εκπροσώπησης στην ΠΕΔ, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για μια πραγματικά δημοκρατική αντιπροσώπευση θα ήταν η ισχύς της απλής αναλογικής εξ αρχής, δηλαδή από τις τοπικές εκλογές.
Παράλληλα, η κ. Καρατζά δεν παράλειψε να επιρρίψει ευθύνες στα προηγούμενα συνδικαλιστικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ΚΕΔΚΕ και την ΤΕΔΚΝΑ, για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον χώρο αυτό, σημειώνοντας ότι «αντί να συνδικαλιστούν υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, εφάρμοζαν την κυβερνητική πολιτική».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Για την εκλογή των εκπροσώπων της πλειοψηφίας, ψήφισαν 24 σύμβουλοι. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 24, ενώ και οι δύο σύμβουλοι έλαβαν από 24 ψήφους.
Τέλος, για την εκλογή των εκπροσώπων της μειοψηφίας, ψήφισαν 13 σύμβουλοι, ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 12. Από τους υποψηφίους ο κ. Ανδρεόπουλος έλαβε 7 ψήφους, ενώ η κ. Καρατζά 5.

της Αρετής Κοτσολάκου, http://www.amarysia.gr/, 12/9/2011