26 Αυγ 2011

Με διμηνίτες ανοίγουν οι Παιδικοί

Με 52 διμηνίτες συμβασιούχους θα ανοίξουν φέτος τις «πόρτες» τους οι Παιδικοί Σταθμοί Κηφισιάς, καθώς το μόνιμο προσωπικό δεν καλύπτει τις ανάγκες τους, ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο Εσωτερικών δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την έγκριση εργαζόμενων με σύμβαση 11 μηνών.
Όπως εξήγησε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (25/8) ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, «το υπουργείο μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα προκειμένου οι Σταθμοί να λειτουργήσουν και να εξυπηρετηθούν οι γονείς».
Η παραπάνω πρόταση, πάντως -η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία- συνάντησε αρκετές ενστάσεις, τόσο από μέλη της διοίκησης όσο και της μειοψηφίας.
Καταρχάς, αρκετοί αμφέβαλλαν σχετικά με το πόσοι θα ενδιαφερθούν για αυτές τις θέσεις, ειδικά μετά τη διευκρίνιση του δημάρχου ότι, «σύμφωνα με τον νόμο, όσοι υποβάλουν αίτηση για το δίμηνο, δεν μπορούν να κάνουν και για το 11μηνο».
Επίσης, μερίδα συμβούλων χαρακτήρισε την αλλαγή του προσωπικού μετά από δύο μήνες «αντιπαιδαγωγική». Μάλιστα κάποιοι σύμβουλοι (Β. Σιδέρης, Π. Κανακάκης, Ν. Σφαντός), προβλέποντας ότι η απόφαση του υπουργείου θα γίνει πάγια τακτική, πρότειναν να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις.
«Έχουμε παραπονεθεί στην κεντρική διοίκηση. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε άλλη λύση.
Οι Σταθμοί πρέπει να ανοίξουν», απάντησε ο Ν. Χιωτάκης, ενώ ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να «φέρουν» κόσμο που γνωρίζουν ότι έχουν ανάγκη από δουλειά.
Σημειώνεται, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο προσωπικού του Δήμου Κηφισιάς, μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

της Αμάλθειας Καραλή, http://www.amarysia.gr/, 26/8/2011