4 Αυγ 2011

Ξεκινά νέα Βαυαροκρατία:

Η νέα βαυαροκρατία μόλις 180 χρόνια μετά την έναρξη της προηγούμενης που σημάδεψε ανεξίτηλα της μοίρα της απελευθερωμένης Ελλάδας, επιστρέφει ξανά με την έλευση του Γερμανού Χόρστ Ραϊχενμπαχ, ως επικεφαλή της άτυπης πραγματικής κυβέρνησης της χώρας, ενός μικτού κλιμακίου βορειοευρωπαίων υπαλλήλων της ΕΕ οι οποίοι θα είναι ιεραρχικά ανώτεροι από την ελληνική κυβέρνηση κια θα αποφασίζουν εφεξής για τις τύχες του Έθνους. Αυτή θα είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα των δανείων σπό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που πιάνει δουλειά το κλιμάκιο στην Ελλάδα.
Η συμφωνία για την έλευση του Χόρστ Ραϊχενμπαχ έγινε κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών όπου αποφασίστηκε από τους Ευρωπαίους και εν συνεχεία ανκοινώθηκε στην Γιώργο Παπανδρέου ότι θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα ένα κλιμάκιο το οποίο θα έχει όχι απλώς ελεγκτικές, αλλά και εκτελεστικές αρμοδιότητες.
Σε περίπτωση που υπάρχει άρνηση εκτέλεσης των εντολών του κλιμακίου, τότε αυτόματα θα κόβεται η ροή χρήματος (προς τις τράπεζές τους, αλλά με την εν συνεχεία απειλή χρεοκοπίας της Ελλάδας).
Η πρόταση ήταν του Μπαρόζο και ήρθε ως αντιστάθμισμα της απαίτησης των βορειοευρωπαίων να υποθηκεύσουν, ελληνικά εδάφη και μνημεία για να δώσουν το δάνειο! Και όλα αυτά τα δέχθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία, ακόμα και να μιλάνε για εμπράγματες εγγυήσεις εδαφών και μνημείων και να καταλήγουν σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αντί ο πρωθυπουργός να κτυπήσει τη γροθιά στο τραπέζι και αν απειλήσει με ολική στάση πληρωμών!
Στην τοποθέτηση του Χόρστ Ραϊχενμπαχ αναφερόταν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόϊμπλε όταν μιλούσε για περιορισμότης ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.
Ο Γερμανός επίτροπος Ραϊχενμπαχ στην Αθήνα και η ομάδα του εγκαθίσταται σε ρόλο τοποτηρητή του συνόλου της ελληνικής κυβέρνησης μια ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών που θα ελέγχουν σημείο προς σημείο την λειτουργία της κυβέρνησης. Δν θα έχει στη δικαιοδοσία της μόνο την επιτάχυνση εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων όπως έλεγε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, και θα αναφέρεται αποκλειστικά στους Μπαρόζο και Ρεν έχοντας τη δυνατότητα ακόμα και να διακόπτουν την πορεία δανεισμού της Ελλάδας, εφόσον θεωρήσουν ότι συντρέχει λόγος και δεν εκτελούνται αυτά που ζητάνε!
Ο Λαφαζάνης για τον «καγκελάριο» Χ. Ράιχενμπαχ που έρχεται να μας κυβερνήσει:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

· Οικονομικών
· Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Θέμα: Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Χορστ Ραϊχενμπαχ και της ομάδας του στην Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου συστάθηκε με εισήγηση του Μ. Μπαρόζο «ομάδα κρούσης» της Κομισιόν με επικεφαλής τον Γερμανό διπλωμάτη Χορστ Ραϊχενμπαχ.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Χορστ Ραϊχενμπαχ φέρεται να αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στον έλεγχο και την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, παράλληλα με τον έλεγχο και την προώθηση του ΕΣΠΑ.
Επειδή οι αρμοδιότητες που αποδίδονται στον Χορστ Ραϊχενμπαχ και την ομάδα του ταιριάζουν περισσότερο σε ρόλους τοποτηρητών και ιδιόμορφης άτυπης υπερκυβέρνησης της χώρας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Ποιες ακριβώς, μια προς μια, θα είναι οι αρμοδιότητες του Χ. Ραϊχενμπαχ και της ομάδας του στην Ελλάδα;

2. Στη βάση ποιας απόφασης ορίζονται αυτές οι αρμοδιότητες, πότε ελήφθη, από ποιους, με ποιο σκεπτικό και τι ακριβώς περιλαμβάνει;

Ο ερωτών Βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης


Το zougla.gr γράφει σχετικά:

Υπό στενή παρακολούθηση αναμένεται να τεθεί το κυβερνητικό έργο καθώς σύντομα θα καταφτάσει στην Αθήνα ο Γερμανός, Χορστ Ράιχενμπαχ, ως επικεφαλής ομάδας 25 ευρωπαίων τεχνοκρατών, με εντολή της Κομισιόν.
Η ομάδα, που θα λογοδοτεί απ΄ ευθείας στον Μ. Μπαρόζο και τον Όλι Ρεν, θα έχει δυνατότητα να διακόπτει τη δανειοδότηση της Ελλάδας, εφ’ όσον κρίνει ότι συντρέχει λόγος. Επίσης, θα συντονίζει τους Έλληνες υπουργούς και τα Yπουργεία, θα υποβάλλει εκθέσεις προόδου κάθε τρίμηνο και αν διαπιστώσει αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα με την Τρόικα, θα εκδίδει έκτακτες προειδοποιήσεις.
Η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, και την υιοθέτησαν όλοι οι ηγέτες της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, υπήρξε γενικός διευθυντής της Κομισιόν σε θέματα προϋπολογισμού και θεωρείται «σκληρός» τεχνοκράτης.
Από ελληνικής πλευράς, θα συγκροτηθεί άλλη ομάδα τεχνοκρατών που θα συνεργάζεται με τους ευρωπαίους, στην οποία επικεφαλής θα είναι ο Γιώργος Γλυνός, σύμβουλος του πρωθυπουργού επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Στο στρατηγείο που θα βρίσκεται στην Αθήνα θα ενταχθούν όλοι οι κοινοτικοί που είναι αποσπασμένοι στη χώρα μας και είναι τοποθετημένοι σε διάφορα υπουργεία και οργανισμούς.
Οι επικεφαλής αναμένεται να αναλάβουν δράση στις 15 Αυγούστου.

Οι αρμοδιότητες της επιτροπής

Η αποστολή των 25 εμπειρογνωμόνων θα είναι να εντοπίζουν προβλήματα του ελληνικού διοικητικού μηχανισμού και να εισηγούνται στους υπουργούς λύσεις και παρεμβάσεις. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών, καθώς επίσης και τα χρονοδιαγράμματα για την λύση των προβλημάτων.
Αν το κρίνουν απαραίτητο, οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες θα προσλαμβάνουν ειδικούς από την ελεύθερη αγορά και θα ζητούν βοήθεια από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Το πεδίο δράσης της ομάδας, θα αρχίζει από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, και θα φθάνει μέχρι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την κοινωνική πολιτική στην απασχόληση, την Υγεία και την Παιδεία.

«Θερμός» Αύγουστος για την κυβέρνηση

Ενιαίο μισθολόγιο, συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, αποκρατικοποιήσεις και πάταξη της φοροδιαφυγής βρίσκονται στην κορυφή της «καυτής» ατζέντας της κυβέρνησης για τον Αύγουστο.
Το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο που χειρίζεται την «καυτή» ατζέντα των θεμάτων, προχώρησαν στην υιοθέτηση των πλέον fast track διαδικασιών, τα οποία θα πέφτουν στο τραπέζι του υπουργικό συμβούλιο, στη συνέχεια θα κατατίθενται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και θα ψηφίζονται χωρίς την «άνεση» για συζήτηση τριών συνολικά εβδομάδων.

Οι πέντε όροι για το νέο δάνειο

Το τελεσίγραφο της ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για το δεύτερο «μνημόνιο», περιλαμβάνει πέντε σημεία, γύρω από τα οποία περιστρέφονται οι συζητήσεις:

1. Το νέο φορολογικό σύστημα θα πρέπει να έχει διακομματική αποδοχή, βάθος εφαρμογής τα 30 χρόνια και αυστηρές ρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

2. Η δεύτερη δόση αλλαγών στο ασφαλιστικό με συγχωνεύσεις ταμείων και κατάργηση του εφάπαξ στο Δημόσιο, ώστε να αντέξουν τα ταμεία ενδεχόμενο «κούρεμα».

3. Οι τράπεζες, στις οποίες θα δοθούν αυστηρές οδηγίες για συγχωνεύσεις, επανακεφαλαιοποίηση από τα 20 δισεκατομμύρια του δανείου και μείωση του λειτουργικού κόστους.

4. Τη μείωση προσωπικού στο δημόσιο τομέα, με μηνιαίους και τριμηνιαίους στόχους για κανονικές απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού, που για πρώτη φορά θα περιγράφονται σε χρονοδιάγραμμα.
Το ίδιο ζητούν να ισχύσει και στις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου.

5. Τέλος τη σύνδεση εκροών από τα διαρθρωτικά ταμεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σε αγορά εργασίας και υπηρεσιών.