24 Ιουν 2011

ΔΑΣ-ΟΤΑ : Ούτε βήμα πίσω, να μην περάσουν τα νέα μέτρα

«Σε κάθε δήμο, σε κάθε υπηρεσία γενικός ξεσηκωμός. Ούτε βήμα πίσω, να μην περάσουν τα νέα μέτρα». Αυτό είναι το κάλεσμα που απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου η ΔΑΣ ΟΤΑ, αναδεικνύοντας την ανάγκη συμμετοχής στη 48ωρη απεργία και η οποία θα πρέπει να στρέφεται ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής και τους φορείς της. Θα πολεμάει την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους δημάρχους, τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που την υπηρετούν.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ επισημαίνει πως κάθε σωματείο πρέπει ν' ανεβάσει τη δράση του, μαζί και με άλλους φορείς, να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός σε όλους τους δήμους, κάνοντας μαζικές διαμαρτυρίες έως καταλήψεις για να βάλουν φραγμό στα σχέδια των διοικήσεων των δήμων. Για την καταδίκη των μέτρων, να σταματήσουν οι απολύσεις, να μην ιδιωτικοποιηθεί καμία υπηρεσία στους δήμους, να καταργηθούν τα τροφεία, να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ωραρίου.
Καταλήγοντας, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία, σε επιτροπές περιφρούρησης ανά χώρο και μαζική κάθοδο στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Τονίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να κάνουν πέρα «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ και πλουτοκρατία που έχουν από κοινού αποφασίσει τη χρεοκοπία μας», να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό και «να μη γονατίσουμε στους εκβιασμούς των πρασινογάλαζων με ροζ αποχρώσεις δημάρχων, που, με την απειλή της χρεοκοπίας και της επιτήρησης, ξαπλώνουν σαν τη χολέρα πογκρόμ απολύσεων και μετατάξεων στη λογική "σώπα συ να σε φάω τελευταίο"».

Στόχος τους ο εγκλωβισμός των εργαζομένων

Προχτές συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ όπου η συνδικαλιστική πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ για αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, ενάντια στην κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές που την υλοποιούν στην Τοπική Διοίκηση. Η απόρριψη συνοδεύτηκε από προσωπικές επιθέσεις με αντικομμουνιστικό χαρακτήρα σε συνδικαλιστές της ΔΑΣ (είναι αντικειμενική η δυσκολία τους να αντιπαραθέσουν ουσιαστικά επιχειρήματα).
Επίσης, η πλειοψηφία εστιάζει αποκλειστικά στο «μεσοπρόθεσμο» και δεν ανοίγει μέτωπο εναντίον των δημοτικών αρχών. Ετσι, «νομιμοποιεί» τη μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική, απόρροια της οποίας είναι και το «μεσοπρόθεσμο». Ταυτόχρονα, συγκαλύπτει τις ευθύνες που φέρουν οι δημοτικές αρχές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου για τη στήριξη αυτής της πολιτικής, η οποία στην πράξη μεταφράζεται σε απολύσεις, εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας στους δήμους και άλλα. Η πλειοψηφία θέλει με λίγα λόγια να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε αποσπασματικές δράσεις για να εκτονώσει τις αγωνιστικές τους διαθέσεις.

πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 24/6/2011