27 Ιουν 2011

Ένταξη των εκτός σχεδίου

Προχωρεί η ένταξη των περιοχών Πεύκο Πολίτη και Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας στο Σχέδιο Πόλης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση. Η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της προκήρυξης του νέου έργου με τίτλο «Ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης και της Πράξης Εφαρμογής», η οποία είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου.
Σημειώνεται ότι η προκήρυξη του νέου έργου είχε πραγματοποιηθεί μετά την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου για διακοπή των συμπληρωματικών συμβάσεων της μελέτης Πράξης Εφαρμογής Ρυμοτομικού Σχεδίου που είχε εκπονήσει ο προηγούμενος μελετητής Νίκος Ιωνάς.
Η διακοπή αυτή είχε αποφασιστεί λόγω της απόρριψης των ενταλμάτων πληρωμής τους από το Ζ’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Δεκέμβριο του 2009, λόγω υπέρβασης του αρχικού προϋπολογισμού της μελέτης σε ποσοστό άνω του 50%.
Κατόπιν αυτού, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε προχωρήσει στην έγκριση και οριστική παραλαβή των τμημάτων των μελετών Πράξης Εφαρμογής, τα οποία είχαν ολοκληρωθεί από τον κ. Ιωνά. Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος αποδεσμεύτηκε από τον συγκεκριμένο μελετητή, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια στην προκήρυξη νέου έργου για την ολοκλήρωση της μελέτης.

«Προχωράμε παρά τα εμπόδια»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και η διαδικασία της προκήρυξης προχωρεί, υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στον έλεγχο των φακέλων από την αρμόδια επιτροπή.
Όπως σημείωσε, αυτή οφείλεται σε «ολιγωρία» του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) αναφορικά με τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις για τη διάνοιξη της Ελευθέρας Πεντέλης.
«Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει απόφαση το μήκος του δρόμου να είναι στα 29 μ. Θα έπρεπε το Υπουργείο να προχωρήσει στην πράξη της απαλλοτρίωσης, ώστε να γνωρίζουν όσοι έχουν ιδιοκτησίες σε αυτόν τον οδικό άξονα, τι τακτοποίηση θα υποστούν», εξήγησε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι «από τη διερεύνηση που κάναμε, φαίνεται ότι δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή».
Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος θα προβεί άμεσα στη βαθμολόγηση των φακέλων, καθώς ήδη έχει ελεγχθεί η πληρότητά τους, και εφόσον δεν υπάρξει κάποιο κώλυμα, θα προχωρήσει και στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.
«Αυτό που έχει σημασία είναι η βούλησή μας να προχωρήσουμε την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης», κατέληξε ο Γ. Κουράσης.

της Αρετής Κοτσολάκου, http://www.amarysia.gr/, 27/6/2011