20 Ιουν 2011

Δήλωση του μέλους του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θωμά Μπιζά με αφορμή τις φήμες περί μείωσης του προσωπικού του ΕΣΔΚΝΑ

Όσο πλησιάζει η 1-7-11, η ημέρα που σύμφωνα και με τον Ν.3852/10 ο ΕΣΚΝΑ θα γίνει διαβαθμιδικός, τόσο πληθαίνουν και τα διάφορα σενάρια για μεγάλη μείωση του προσωπικού που προβλέπεται να γίνει στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.).
Πρόσφατα ακούστηκε ότι μπορεί να έχουμε μείωση προσωπικού μεγαλύτερη και των ¾, δηλαδή από τους 280 μόνιμους και αορίστου χρόνου να μείνουν οι 60 και φυσικά να απολυθούν και όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι. Το τρομερό στην περίπτωσή μας είναι πως για αυτή τη δραματική εξέλιξη οι μόνοι πού δεν γνωρίζουν τίποτα είναι οι εργαζόμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο.
Κανείς από όσους πραγματικά γνωρίζουν δεν αισθάνεται την ευθύνη να ενημερώσει με όποιο τρόπο μπορεί τα υπεύθυνα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων - Ομοσπονδία και Σωματείο - και μέσω αυτών και τους συναδέλφους για το τι τους περιμένει.
Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί που στα μουλωχτά επιβουλεύονται και διαβουλεύονται για τις τύχες τις δικές μας και των οικογενειών μας, πως δεν μπορούν άλλο να κρύβονται και θα αποκαλυφθούν.
Δεν υπάρχει περίπτωση αυτά τα σχέδια να περάσουν . Αν περάσουν, τότε εκατοντάδες οικογένειες συναδέλφων θα ζήσουν μια ολοκληρωτική τραγωδία.
Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι συν-αρμόδιοι πως αν γίνει κάτι τέτοιο, ακόμα και να τα καταφέρουν να κρυφτούν τώρα, δεν θα μπορούν μετά να κρυφτούν πουθενά.

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., Αθήνα 14-6-2011