23 Ιουν 2011

Η Κρίση είναι Εργαλείο!

Επειδή διαβάζοντας για τα 14,3 τρισ. δολάρια του Αμερικανικού χρέους, ορισμένοι αναγνώστες ρωτούν για περισσότερα: οι ΗΠΑ χρωστούν -δημόσιο μόνον κι όχι συν το ιδιωτικό χρέος- το 100% του ΑΕΠ τους!
Πρόκειται μόνο για το Ομοσπονδιακό χρέος, τα Πολιτειακά αντίστοιχα χρέη είναι «ανακατεμένος ο ερχόμενος» -ήδη αρκετές Πολιτείες αγωνίζονται εναντίον της πτώχευσής τους.
Η ίδια η Ενωση (ΗΠΑ) πρέπει να νομοθετήσει εκ νέου υπέρ της υπέρβασης του δανειοληπτικού φραγμού (στο 100% του ΑΕΠ), αν δεν θέλει να κηρύξει ο Ομπάμα στάση πληρωμών στον δημόσιο τομέα οσονούπω.
Την ίδια ώρα η (κατά τα άλλα Μεγάλη) Βρετανία χρωστάει της Μιχαλούς, δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος το 400% του ΑΕΠ της. Με το Μάαστριχ να ορίζει το επιτρεπόμενο χρέος στο 60% του ΑΕΠ των κρατών-μελών της Ενωσης και της Ευρωζώνης, αν εξαιρέσει(;) κανείς τη Γερμανία, ο Θεός να βοηθήσει την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τις μισές απ' τις υπόλοιπες φυλές του Ισραήλ...
Όμως, για να τελειώνουμε, και ο νοών νοείτω!
Οι Γερμανοί εργαζόμενοι έχουν να πάρουν αύξηση δέκα χρόνια και τώρα τους προτείνεται νέα λιτότης. Επ' αόριστον. Συνεπώς:
Ας το πάρουμε χαμπάρι: η Κρίση είναι Εργαλείο!
Για να επιστρέψουν η εργασία και οι πολίτες πλην πλουσίων στην εποχή πριν από το 1914!

του ΣΤΑΘΗ, από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 22/6/2011