20 Ιουν 2011

Εκδήλωση του «Φλύον»

Με μεγάλη συμμετοχή δημοτών αλλά και μαθητών από διάφορα σχολεία της πόλης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» του Συλλόγου «Φλύον Πολυδρόσου», το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.
Μάλιστα, οι μαθητές ζωγράφισαν έργα με θέμα το περιβάλλον, τα οποία αξιολόγησε και βράβευσε επιτροπή με πρόεδρο τον γνωστό ζωγράφο Σταυριανό Κατσιρέα.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, η πρόεδρος του Συλλόγου Βιβή Κυπριώτη τόνισε ότι «η επέτειος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος βρίσκει τον πλανήτη μας σε κρίση», σημειώνοντας ότι «ο πληθυσμός της γης αυξάνεται ραγδαία μαζί και η ρύπανση, το πόσιμο νερό εξαντλείται, δάση αφανίζονται, και είδη χλωρίδας και πανίδας εξαφανίζονται, το κλίμα θερμαίνεται όσο ποτέ από την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο και όλα αυτά στο όνομα της ανάπτυξης για το μέλλον των παιδιών μας».
Ωστόσο, σημείωσε η ίδια συνεχίζοντας, οι επόμενες γενιές θέλουν «να απολαμβάνουν την ομορφιά και την αρμονία της φύσης, να αναπνέουν καθαρό αέρα, να αντικρίζουν το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, να γνωρίσουν από κοντά και όχι από φωτογραφίες την ποικιλία και τη μοναδικότητα ζώων και φυτών του πλανήτη μας».
Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Κυπρώτη κάλεσε όλους τους πολίτες «να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας προς το περιβάλλον, να περιορίσουμε την ατομική μας ρύπανση, να μετακινηθούμε με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, να ανακυκλώσουμε, να φυτέψουμε ένα δέντρο» καθώς και να «δραστηριοποιηθούμε όλοι μαζί ώστε να τπείσουμε εκείνους που βαστούν στα χέρια τους τη τύχη της γης να αναλάβουν δράση για την επιβίωση του πλανήτη μας».
Η πρόεδρος του Συλλόγου και ο γραμματέας Δημήτρης Κουρουβακάλης ευχαρίστησαν τους μαθητές των σχολείων του Χαλανδρίου για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό ζωγραφικής για το περιβάλλον, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ρούλα Σαραντίδου μοίρασε φυτά σε όλα τα παιδιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Χρύσα Αγαπητού και Κώστας Αγγελής, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Νίκος Πανταζής, ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζερβουλάκος και τα μέλη της Ανεξάρτητης Γυναικείας Παρέμβασης.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί για την προσφορά τους τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» και «Μικρός Κοραής», τα φυτώρια Φύση, τη Φυτοκηπευτική Χαλανδρίου, τα ζαχαροπλαστεία Τζιβελέκας, Απολλώνιο και Βάρσος και το αρτοποιείο Ζαγοραίος.

πηγή : http://www.amarysia.gr/, 20/6/2011