22 Ιουν 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ : Με αγώνα διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα

Χτες, έκαναν 24ωρη απεργία και πορεία στους δρόμους της πόλης

Με αποφασιστικότητα δίνουν τη μάχη για τα δεδουλευμένα οι εργαζόμενοι του δήμου Περάματος, οι οποίοι χτες έκαναν 24ωρη απεργία, ενώ ταυτόχρονα έχουν προβεί και σε επίσχεση εργασίας.
Στα πλαίσια της απεργίας, η οποία αποφασίστηκε μέσα από κοινή συνέλευση των Συλλόγων των υπαλλήλων και του εργατοτεχνικού προσωπικού, στις 10 το πρωί χτες έγινε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Οι εργαζόμενοι βγήκαν στο δρόμο, καθώς οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου δεν έχουν πληρωθεί το 15ήμερο, ενώ τους οφείλονται συνολικά δεδουλευμένα, όπως αυτά προβλέπονται από τις Συλλογικές τους Συμβάσεις. Στη διάρκεια της πορείας οι εργαζόμενοι με ντουντούκα και με ανακοινώσεις ενημέρωναν το λαό του Περάματος «για την επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων». Επίθεση στην οποία συμμετέχει και η δημοτική αρχή του δημάρχου Π. Ζουμπούλη που εκλέχθηκε με το «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Επίθεση που στηρίζουν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν σημαία τους την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και συνολικά τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, έχουν ψηφίσει στα δημοτικά συμβούλια όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που διαμορφώνει η δημοτική αρχή.
Ταυτόχρονα, απηύθυναν το κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης «να συμπαραταχθούν στον αγώνα αφού οι αντιλαϊκές αποφάσεις της δημοτικής αρχής πλήττουν και τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες του Περάματος». Για παράδειγμα, μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίηση τομέων της καθαριότητας, από τα 250 παιδιά που ήδη έχουν ενταχθεί στη λίστα για τους 5 Παιδικούς Σταθμούς είναι ζήτημα αν θα μπορέσουν να καλυφθούν τα μισά, προωθείται το κλείσιμο του 4ου Παιδικού Σταθμού, διαλύονται τμήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού, φέτος για πρώτη φορά δεν θα λειτουργήσει ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος, κλειστό θα παραμείνει το δημοτικό κολυμβητήριο κ.ά.
Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν ταξικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μαζικοί φορείς της πόλης όπως η Εστία της Γυναίκας, μέλος της ΟΓΕ, και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 22/6/2011