3 Μαΐ 2011

Συνάντηση Καμίνη με συμβασιούχους

Με την προσδοκία να βρεθεί λύση στο ακανθώδες θέμα των συμβασιούχων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, θα συναντήσει σήμερα για πρώτη φορά μετά τη λύση της κατάληψης του δημαρχείου αντιπροσωπεία των συμβασιούχων.

Στο μεταξύ, χθες, 160 εργαζόμενοι του δήμου με συμβάσεις έργου διαφόρων ειδικοτήτων έλαβαν από τα δικαστήρια προσωρινή διαταγή παραμονής τους στην εργασία, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για περίπου τέσσερις μήνες. Παρούσα με υποστηρικτικό τρόπο ήταν χθες στα δικαστήρια η δημοτική αρχή της Αθήνας. Ωστόσο, όπως ανέφερε χθες στο δημοτικό συμβούλιο η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, κ. Ελένη Πορτάλιου, απολύθηκαν ήδη 35 συμβασιούχοι από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου, οι οποίοι έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, το δημοτικό συμβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Λάκη Σάντα ψηφίζοντας ομόφωνα ως ελάχιστη τιμή στους αγώνες του να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της Αθήνας πέριξ της Ακρόπολης.
Στο μεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο απέτυχε για άλλη μία φορά να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του 9,84 και της «Τεχνόπολις» και προανήγγειλε επέκταση ελέγχων.

της Έλενας Καρανάτση, από την εφημερίδα "Η Καθημερινή", 3/5/2011