6 Απρ 2011

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ : Απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά

Με ΜΑΤ και δακρυγόνα απαντά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας συμβασιούχοι στους δήμους - κυρίως από το Δήμο της Αθήνας - διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ξύλο, χημικά και πλήρη απόρριψη των αιτημάτων τους ήταν η απάντηση που πήραν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία και πάλι επέδειξε αυταρχισμό. Ωστόσο, οι συμβασιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, παρά τα εμπόδια που συναντούν και από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες πήραν ακόμα μία απόφαση που διαιρεί τους εργαζόμενους και υπονομεύει τον αγώνα τους. Κήρυξαν για σήμερα 24ωρη παναττική απεργία μόνο για τους συμβασιούχους. Αντίστοιχα χτες είχαν κηρύξει 24ωρη για τους συμβασιούχους και 4ωρη στάση εργασίας για τους μόνιμους. Χτες οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια, όπου μίλησαν ο Γ. Καταχανάς, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Δημ. Κυζίλης, από το Σωματείο στο Δήμο Πετρούπολης. Χαιρετισμό απεύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, Μιχ. Δανδουλάκης. Στη συνέχεια ενώθηκαν με τους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας που είχαν ξεκινήσει από το δημαρχείο και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, στη Β. Σοφίας. Την πορεία τους επιχείρησαν να ανακόψουν οι δυνάμεις καταστολής ρίχνοντας δακρυγόνα και χτυπώντας τους απεργούς (ενός μάλιστα «άνοιξε» το κεφάλι). Ομως η αγωνιστική επιμονή των συμβασιούχων τούς ανάγκασε να υποχωρήσουν και να γίνει συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας τους και του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση. Ο τελευταίος απέρριψε το αίτημα για μονιμοποίηση, ακολουθώντας την τακτική της συκοφάντησης. Μετά τη συνάντηση έκανε δήλωση, στην οποία ισχυριζόταν ότι με το νόμο που πέρασε δήθεν «εξασφάλισε συνθήκες απόλυτης αξιοκρατίας» και ότι σε αντίθεση με το παρελθόν «το κλειστό επάγγελμα του συμβασιούχου "άνοιξε"» και η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε «καμία έμμεση ή άμεση πελατειακή πρόσληψη». Ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Με δελτίο Τύπου της η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει «τη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους» και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας.

Καλεί τους εργαζόμενους μέσα από γενικές συνελεύσεις «να ενώσουμε τη δύναμη για γενικό ξεσηκωμό». Σε ανακοίνωση - ψήφισμα οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πελοπόννησο που στηρίζει το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συμβασιούχους στο Δήμο της Αθήνας και αλλού και καλούν τους συμβασιούχους στους δήμους της Πελοποννήσου να συντονίσουν τα βήματά τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Χτες το απόγευμα οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών. Στη συναυλία παραβρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο της Αθήνας. Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης. Οι συμβασιούχοι συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία και μαζί με τους μόνιμους και με αορίστου σχέση εργασίας συναδέλφους τους, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας, διαδήλωσαν την απαίτησή τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 6/4/2011