2 Απρ 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ : Απεργούν οι συμβασιούχοι στις 5 Απρίλη

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 5 Απρίλη και στη συγκέντρωση που οργανώνει, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι. Επίσης, αναφερόμενο στην απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ να κηρύξει για τη μέρα εκείνη 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους και 4ωρη στάση εργασίας για τους μόνιμους και τους αορίστου χρόνου επισημαίνει: «Δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί διασπά τον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων». Στο μεταξύ συνεχίζεται η κατάληψη του Δημαρχείου από τους συμβασιούχους στο Δήμο Αθήνας διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά. Χτες τα σωματεία εργαζομένων στο Δήμο έκαναν παρέμβαση στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην ΚΕΔΚΕ, Απ. Κοιμήσης, είπε προκλητικά ότι το πρόβλημα του Δήμου Αθήνας δεν είναι όλης της χώρας και πως «δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με ανεύθυνα αιτήματα».

Η παράταξη της ΝΔ προβάλλει τη δήθεν «λύση» της μοριοδότησης. Ο Χρήστος Τέγος, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε: «Αυτό που μας λέει ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής παράταξης είναι πως όποιος δε συμφωνεί με την κυβέρνηση βάζει ανεύθυνα αιτήματα. Το πρόβλημα των συμβασιούχων δεν είναι μόνο πρόβλημα του Δήμου της Αθήνας. Είναι πρόβλημα όλης της χώρας. Ζητάμε γι' αυτούς τους ανθρώπους να τους εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά». Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν τη Δευτέρα 4 Απρίλη οι συμβασιούχοι στα ΝΠΔΔ (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, αθλητικός οργανισμός, πολιτιστικό), τις δημοτικές επιχειρήσεις και οι συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολεία στο Δήμο Ηλιούπολης, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς είναι απλήρωτοι από 3 έως 7 μήνες.

πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 2/4/2011