24 Φεβ 2011

«Εργοδοτικό συνδικαλισμό» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΕΣΔΚΝΑ

Για «καραμπινάτο εργοδοτικό συνδικαλισμό» κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση στον ΕΣΔΚΝΑ, κατηγορώντας τον πρόεδρο τουΕνιαίου Συνδέσμου και δήμαρχο Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη, και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου της για μεταξύ τους συναλλαγές που υποκρύπτουν ιδία συμφέροντα.

Αφορμή της επίθεσης της Ενωτικής Κίνησης, η μετακίνηση εργαζομένων σε θέσεις όπου δεν πληρούν τα προσόντα που χρειάζονται κατόπιν παρεμβάσεως είτε του κ. Χιωτάκη είτε της συνδικαλιστικής ηγεσίας του Σωματείου, με αποτέλεσμα «με την τακτική αυτή που επί σειρά ετών συντηρείται να διαλύονται οι υπηρεσίες και ο κάθε εργαζόμενος γίνεται υποχείριο των εκάστοτε "ισχυρών"».
Στην ανακοίνωσή της, η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση στον ΕΣΔΚΝΑ αναρωτιέται «τι γραμμάτια ξεπληρώνει ο κ. Χιωτάκης κάνοντας τέτοιου είδους χάρες;

»Μήπως έτσι ξεπληρώνει την διευκόλυνση που απλόχερα του παρέχει με τη στάση του το δ.σ. του σωματείου, στο ξεπούλημα του ΕΣΔΝΚΑ;

»Μήπως έτσι εξηγείται και η απουσία του δ.σ. από τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να μην υπογραφεί η σύμβαση- ξεπούλημα του ΕΣΔΚΝΑ; Και όλα αυτά γίνονται από διοικητική και συνδικαλιστική ανεπάρκεια ή τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά;»

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Χιωτάκης απέπεμψε τον προϊστάμενο Συντονισμού, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης (και πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων μέχρι πριν από λίγο διάστημα) Γιώργο Χάρδα, ο οποίος κατήγγειλε με στοιχεία ότι τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2011 λόγω απόφασης του προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ (στις 4.1.11) ο Σύνδεσμος έχει απωλέσει 512.932 ευρώ!

(Βλ. σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/10283).
πηγή : http://www.aftodioikisi.gr/, 22/2/2011