5 Φεβ 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ : Οργανώνει λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές

Στις 6, 7, 9 και 14 του Φλεβάρη οι πρώτες συνελεύσεις με στόχο να οργανωθεί η πάλη για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια

Λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές της πόλης διοργανώνει τις επόμενες μέρες ο Δήμος Πετρούπολης - με εκλεγμένη με το ΚΚΕ δημοτική αρχή - και έχει ανακοινώσει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στο σχετικό κάλεσμα που εξέδωσε για τις συνελεύσεις αναφέρει ότι οι προτεραιότητες που θέτει ο δήμος είναι:
Η πάλη για νομιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του δήμου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στην κατεύθυνση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος μετά τη λήξη της σύμβασής του και να θεωρούνται όλοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εργαζόμενοι με σχέση αορίστου χρόνου.
Η ελάφρυνση από κάθε είδους επιβάρυνση που έχει να κάνει με το δήμο (κατάργηση τροφείων, ελάφρυνση από συνδρομές σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες).
Η κάλυψη αναγκών σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία. Να μη γίνει καμία συγχώνευση - κατάργηση σχολικής μονάδας.
Η δημιουργία ελεύθερων χώρων (πλατείες - πάρκα) που θα είναι προσβάσιμοι σε όλο το λαό.
Ταυτόχρονα, ο δήμος συμπληρώνει: «Είμαστε ανοιχτοί να κουβεντιάσουμε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα ή σκέψη για οτιδήποτε μεγάλο ή μικρό απασχολεί την περιοχή σας. Ενάντια σε αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με σκυμμένο κεφάλι, εμείς σε καλούμε στο δρόμο της απειθαρχίας και της ανυπακοής, του οργανωμένου αγώνα ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των λαϊκών συνελεύσεων είναι:

-- Κυριακή 6 Φλεβάρη, 6 μ.μ. στο 2o Γυμνάσιο (Ελαιών & Κρωπίας).
-- Δευτέρα 7 Φλεβάρη, 7 μ.μ. στο 3o Γυμνάσιο (Ρ. Φεραίου & Στ. Ελλάδος).
-- Τετάρτη 9 Φλεβάρη 7 μ.μ. στο 7o Δημοτικό (Κ. Παλαμά 189).
-- Δευτέρα 14 Φλεβάρη 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο (Εθν. Αντίστασης 61).
πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 5/2/2011