16 Φεβ 2011

Διαδήλωσαν έξω απ' τη Βουλή

Στάση εργασίας κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία

Με τη μαζική συμμετοχή τους στην χτεσινή απεργία, την πορεία και τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες εκδήλωσαν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένονταν να ψηφιστεί αργά το βράδυ στη Βουλή και υπηρετεί την πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών.
Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και από εκεί πορεύτηκαν έως τη Βουλή, ενώ ένα κομμάτι τους πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ οι ταξικές δυνάμεις στις αστικές συγκοινωνίες. Στο μπλοκ συμμετείχαν και εκπρόσωποι συνδικάτων και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες αλλά και αναδεικνύοντας την ανάγκη ο αγώνας αυτός να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Η πορεία κατέληξε στη Βουλή η οποία ήταν περιστοιχισμένη από δυνάμεις καταστολής.
Οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο σήμερα και τις επόμενες μέρες θα βάλουν σε γενικές συνελεύσεις και σε Διοικητικά Συμβούλια το ζήτημα της συνέχισης των κινητοποιήσεων και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ώστε να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για το συντονισμό της δράσης με τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.
Σήμερα το Σωματείο Οδηγών στα μπλε λεωφορεία πραγματοποιεί στάση εργασίας 11 π.μ. - 4 μ.μ. κατά τη διάρκεια της οποίας θα κάνουν γενική συνέλευση για να προγραμματιστεί η παραπέρα δράση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες προετοιμάζουν το έδαφος προκειμένου να οδηγήσουν τον κλάδο σε απογοήτευση και αποκλιμάκωση του αγώνα. Γεγονός που δείχνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ανάπτυξης αγώνων βάζοντας στην άκρη τις πλειοψηφίες αυτές.
πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 16/2/2011