22 Φεβ 2011

ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ

Χθες Δευτέρα 21/2 συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο η θέση του Δήμου για τις συγχωνεύσεις. Το θέμα ήταν στο Νο 7 της ημερήσιας διάταξης, αλλά ζητήσαμε να συζητηθεί πρώτο γιατί είμασταν παρόντες πολλοί γονείς.

Είμασταν εκεί η Ένωση γονέων, οι σύλλογοι δημοτικών ( 1ο,2ο,3ο-15ο, 4ο-8ο,11ο) γυμνασίων ( 2ο,6ο,8ο) λυκείων (1ο) και ΕΠΑΛ (1ο, 3ο) αλλά και πολλοί γονείς των "απειλούμενων σχολείων" με αποτέλεσμα να γεμίσει από γονείς η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και ο προθάλαμος.
Η συζήτηση ήταν μαραθώνια( η απόφαση πάρθηκε γύρω στις 12 το βράδυ).
Τοποθετηθήκαμε( και δεχθήκαμε και πολλές ερωτήσεις )η Ένωση, το 6ο και 2ο γυμνάσιο,το 2ο- το 3ο-15ο,το 8ο δημοτικό και το 11ο δημοτικό και το 3ο ΕΠΑΛ.
Η εκτίμησή μας είναι ότι η παρουσία των γονέων αριθμητικά αλλά και με τις τοποθετήσεις μας ήταν εμπεριστατωμένη, συνολική και δυναμική γι'αυτό και :
Ενώ η πρόταση της αντιδημάρχου ήταν αρχικά να δεχθεί ο δήμος τις συγχωνεύσεις στα δημοτικά και να αρνηθεί τις συγχωνεύσεις γυμνασίων και δεν έκανε καμιά αναφορά στην κατάργηση του 1ου ΕΠΑΛ και των λυκειακών τάξεων του 8ου γυμν, μετά τις τοποθετήσεις των γονέων και αρκετών δημοτικών συμβούλων που επιχειρηματολόγησαν υπέρ των θέσεων των γονέων, η πρόταση άλλαξε :
Το δημοτικό συμβούλιο δεν αποδέχεται καμία συγχώνευση-κατάργηση οποιουδήποτε σχολείου του Χαλανδρίου.
Την απόφαση ψήφισαν η παράταξη του δημάρχου, η Λαϊκή Συσπείρωση, η Αντίσταση με τους Πολίτεςτου Χαλανδρίου και η παράταξη Χαλάνδρι-Αναγέννηση
Δεν την ψήφισαν και μειοψήφησαν:
1. Η παράταξη Χαλάνδρι-Φιλική πόλη ( κ.Ανδρεόπουλου) που ψήφισε τη δική της πρόταση, να είναι στην αρμοδιότητα του δήμου οι προτάσεις για συγχωνεύσεις- καταργήσεις και το κάθε σχολείο να εξετασθεί κατά περίπτωση.
2. Η παράταξη Χαλάνδρι για τους πολίτες ( κ.Παττακού) που ψήφισε τη δική της πρόταση, οι συγχωνεύσεις να γίνουν με παιδαγωγικά κριτήρια.

Είναι η δεύτερη θετική εξέλιξη που έχουμε σε δύο εβδομάδες κινητοποιήσεων:
1. Ενώ αρχικά κανείς δε μας δεχόταν, μετά τις παραστάσεις διαμαρτυρίας πετύχαμε ώστε οι υπηρεσιακοί παράγοντες να προτείνουν την μη συγχώνευση των γυμνασίων.
2. Πετύχαμε να ΑΛΛΑΞΕΙ η εισήγηση ,να υιοθετηθούν οι απόψεις μας και το δημοτικό συμβούλιο να μη δέχεται καμιά συγχώνευση. Αυτό, για όσους παρακολουθούν πώς λειτουργούν τα δημοτικά συμβούλια είναι σπάνιο και αποτελεί ΝΙΚΗ για μας τους γονείς.
Είναι φανερό ότι η φωνή μας όταν ακουστεί δυνατά, έχει αποτελέσματα. Γι' αυτό θα εντείνουμε τιςκινητοποήσεις μας: Προς τον περιφερειακό Δ/ντή και προς το Υπουργείο.
Αύριο Τετάρτη 23/2 στις 9.00 το πρωί στην Τσόχα 15-17 ( πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού) με την ευκαιρία της Γενικής απεργίας θα κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Δ/ντη Κουμέντο.

Για το ΔΣ της Ένωσης Γονέων
Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση .
πηγή : http://www.stasi.gr/, 22/2/2011