3 Φεβ 2011

Απάντηση της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. στον Δήμαρχο Καισαριανής

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 146

Προς:
Δήμαρχο Καισαριανής
κ. Αντώνη Καμπάκα
Βρυούλων 15
161 21 – Καισαριανή

Κύριε Δήμαρχε,

Μετά από τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων, σχετικά με τις μετακινήσεις των Προϊσταμένων Διευθύνσεων του Δήμου σας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, πολύ περισσότερο που αυτές γίνονται σε μια μεταβατική περίοδο, λόγω εφαρμογής του Καλλικράτη και χωρίς καμιά συζήτηση και συναίνεση με τους ενδιαφερόμενους και το σύλλογο των εργαζομένων.
Ιδιαίτερα σημειώνουμε τις μετακινήσεις στις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, όπου σύμφωνα με το Ο.Ε.Υ. του Δήμου σας κάτι τέτοιο είναι παράτυπο και παράνομο, ενώ η τοποθέτηση υπομηχανικού (Τ.Ε.3) να προΐσταται των μηχανικών (Π.Ε.) στην τεχνική υπηρεσία, όταν δεν υπάρχει έλλειψη προσωπικού με αντίστοιχα προσόντα, έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες της χρηστής διοίκησης και την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ., (ΔΙΚΠΡ/Φ.2/36/3210) του 1986 στην οποία αναφέρεται ότι «.. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν ο εργοδηγός ή ο υπομηχανικός να προΐσταται του μηχανικού…».
Επίσης θα θέλαμε να καταγγείλουμε την απρεπή και αντιδημοκρατική συμπεριφορά σας, όπου σε μια προσπάθεια διαμεσολάβησης του προεδρείου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., σε συνάντηση που είχε προγραμματιστεί μαζί σας, δεν κατέστη δυνατόν να γίνει συζήτηση και να σας εκτεθούν οι απόψεις της ομοσπονδίας, μιας και με πρωτοφανή και αυταρχικό τρόπο ζητήσατε την εξαίρεση απ’ την αντιπροσωπεία του αντιπροέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και εργαζόμενου του δήμου σας, γιατί με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις παραπάνω ενέργειές σας και εκφράζει τις απόψεις του για την πολιτική που ασκείτε στο Δήμο σας, πράγμα που είναι αναφαίρετο δικαίωμά του.
Οι παραπάνω ενέργειές σας και η αντιδημοκρατική σας συμπεριφορά απέναντι σε αντίθετες απόψεις και στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αν δεν επανεκτιμηθούν και δεν ανακληθούν άμεσα δεν θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία του Δήμου σας και στη βελτίωση των παρερχομένων υπηρεσιών στους δημότες σας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θέμης Μπαλασόπουλος
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος Καταχανάς