5 Ιαν 2011

«Όχι» στην επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ

«Δεν υπάρχει καμιά απολύτως δικαιολογία και αιτιολογική βάση, ώστε η σύμβαση μεταξύ του σωματείου και της εργοδοσίας της ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ να γίνει αποδεκτή».

Με την ανακοίνωση αυτή η ΓΣΕΕ ζήτησε να ακυρωθεί η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας στη ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ Δράμας, επισημαίνοντας ότι στην εν λόγω σύμβαση η διοίκηση της εταιρείας χρησιμοποιεί ως αιτιολογία τις συνθήκες ανταγωνισμού της αγοράς, προκειμένου να μειωθούν οι μισθοί.
Η Συνομοσπονδία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στο νόμο 3899/10 στον οποίο επισημαίνει ότι δεν έχει ληφθεί πρόνοια, «ώστε να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αποτελεί πλαίσιο γενικού δικαίου συλλογικής διαπραγμάτευσης, αλλά έσχατο μέτρο όταν η επιχείρηση απειλείται με κλείσιμο ώστε να διασωθούν όλες οι θέσεις εργασίας».
Ζητά επίσης από την Ομοσπονδία και το ΕΚ Δράμας να παρέμβουν προς το επιχειρησιακό σωματείο, ώστε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη σύμβαση «για να προστατευθούν τα συμφέροντα των εργαζομένων στην επιχείρηση αλλά και γενικότερα να προστατευθούν οι εργαζόμενοι απ' τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες».
πηγή : http://www.zougla.gr/, 5/1/2011