4 Ιαν 2011

Καταγγέλλουν τις αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

Τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), ώστε να μη δώσει το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και τους γενικότερους σχεδιασμούς της να μειώσει μέχρι και 30% την επικουρική σύνταξη που δίνει, στο πλαίσιο της αντιασφαλιστικής πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση δεν αποφάσισε για φέτος την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στο πλαίσιο των γενικότερων σχεδιασμών της που περιλαμβάνουν: την οριστική κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα, τη μείωση της σύνταξης για τους ήδη συνταξιούχους κατά 10% και για τους νέους συνταξιούχους κατά 30%, τη μείωση της κατώτερης σύνταξης κατά 35%. Οι ταξικές δυνάμεις έχουν ήδη κάνει παρέμβαση στο ΜΤΠΥ σε μέρα που θα συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο για να αποφασίσει την υλοποίηση των προαναφερόμενων σχεδιασμών. Την παρέμβαση επιχείρησαν να εμποδίσουν συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, καταφεύγοντας σε βιαιοπραγίες σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ.
Η ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καταγγέλλει τη διοίκηση που κατ' εντολήν της κυβέρνησης αρνείται να δώσει ακόμα και αυτό το ελάχιστο ποσό του δώρου Χριστουγέννων, που φθάνει μέχρι τα 250 ευρώ το πολύ! Επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης και της διοίκησης είναι η λεηλασία, η συρρίκνωση και τελικά η κατεδάφιση και αυτού του Ταμείου «για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των δανειστών της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Για χρόνια, όλες οι πρασινογάλαζες κυβερνήσεις, εκποιούσαν αντί πινακίου φακής την ακίνητη περιουσία του Ταμείου (είναι γνωστό το σκάνδαλο της εκποίησης οικοπέδου του Ταμείου στην αμερικάνικη πρεσβεία), σφετερίστηκαν τα αποθεματικά, τα έδιναν ως άτοκα δάνεια στις μεγαλοεπιχειρήσεις, τα τζογάριζαν στο χρηματιστήριο και, παράλληλα, δεν έδιναν ούτε τη νομοθετημένη εργοδοτική κρατική εισφορά στο Ταμείο. Επομένως, τα αποθεματικά του Ταμείου ουσιαστικά διαμορφώνονται μόνο από τις κατά 5% κρατήσεις που εισφέρουν για 35 και 40 χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο».
Καταλήγοντας, δηλώνουν ότι «θα πρωτοστατήσουν για να αποτραπούν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί και καλούν την ΑΔΕΔΥ να απαιτήσει να πάρει απόφαση το Ταμείο για την άμεση χορήγηση του δώρου των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους δημόσιους υπαλλήλους».
πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 4/1/2011