29 Δεκ 2010

«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…»

Το δημοσίευμά μας της προηγούμενης Κυριακής για την αλόγιστη χρήση των «κυβερνητικών» αεροσκαφών, που κοστίζουν υπερβολικά σε περίοδο σκληρής λιτότητας, έρχεται να επιβεβαιώσει η εξής απίστευτη είδηση.
Ο καθʼ ύλην αρμόδιος υπουργός, ο άνθρωπος που πασχίζει, υποτίθεται, νυχθημερόν να περικόψει τις σπατάλες του κράτους και έχει αναγκάσει εκατομμύρια Έλληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, προτίμησε ο ίδιος να σπαταλήσει πάνω από 40.000 ευρώ για ένα ταξίδι λίγων ωρών στις Βρυξέλλες. Το προκλητικό για τους έλληνες πολίτες αυτό συμβάν συνέβη στις 16 Νοεμβρίου 2010, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προτίμησε να μεταβεί στις Βρυξέλλες με ειδική πτήση VIP «κυβερνητικού» αεροσκάφους, χωρίς μάλιστα συνοδεία (πλην ενός μόνο ατόμου).
Ο υπουργός λοιπόν αναχώρησε από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας γύρω στις 2.00 το μεσημέρι και επέστρεψε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Κόστος;
Έχουμε και λέμε, 6,5 ώρες πτήσης επί 7.000 ευρώ η ώρα, μας κάνει 45.000 ευρώ και αν προσθέσουμε και τα έξοδα του αεροδρομίου των Βρυξελλών το ποσόν μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.
Ρωτάμε λοιπόν εύλογα: Γιατί ο κ. υπουργός δεν έφυγε με την πρωινή πτήση των «συνηθισμένων» ανθρώπων για να πάει στην προγραμματισμένη του δραστηριότητα και να επιστρέψει το επόμενο πρωί πάλι με την κανονική πτήση; Κίνηση που το κόστος της δεν θα ξεπερνούσε τα 2.000 ευρώ, και με διαμονή μάλιστα στο καλύτερο ξενοδοχείο;
Γιατί προτίμησε να «χρεώσει» το ήδη υπερχρεωμένο κράτος μας με σαράντα και βάλε χιλιάδες ευρώ;
Η όποια επίσημη εξήγηση θα έχει ενδιαφέρον, αν και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να γίνει αποδεκτή…
από την εφημερίδα "Το Παρόν", 24-26/12/2010