18 Δεκ 2010

Σε κλοιό απεργών η Βουλή την ώρα του προϋπολογισμού

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ 12.00-15.00 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Νέα κινητοποίηση για την προσεχή εβδομάδα αποφάσισαν τα συνδικάτα, με αφορμή την ψήφιση την προσεχή Τετάρτη, 22 του μήνα, του προϋπολογισμού από τη Βουλή.
Στο πλαίσιο αυτό μέχρι την Τετάρτη, δηλαδή τις παραμονές των Χριστουγέννων, δεν θα κυκλοφορούν κανονικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ οι συγκεντρώσεις και η αυξημένη κίνηση, εν όψει εορτών, αναμένεται να προκαλέσουν καθημερινό μποτιλιάρισμα την Αθήνα.
Συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) κήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας 12 με 3 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα.
«Η αντίδραση και ο αγώνας των συνδικάτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενάντια στον προϋπολογισμό του 2011 και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών, που υλοποιεί η κυβέρνηση, συνεχίζεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας.
Επίσης η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στέλνουν μήνυμα αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, που ισοπεδώνουν τα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματά μας».
Ωστόσο, η συνέχιση των κινητοποιήσεων αναμένεται από τις αρχές του 2011 με την προώθηση των νέων μέτρων στις συγκοινωνίες, έστω και εάν το νέο σχέδιο δεν περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, περικοπές στους μισθούς, αλλά συγχωνεύσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις.
Επίσης, στις τράπεζες αναμένεται ένταση λόγω της πρόβλεψης για «εξομοίωση» των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στα επίπεδα των ιδιωτικών τραπεζών.
του Χρήστου Μέγα, από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 18/12/2010