19 Ιουν 2018

Δεύτερη φορά για τον ίδιο εργαζόμενο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Αμαρουσίου

Το πρώτο ατύχημα δεν είχε δηλωθεί ως εργατικό, δηλώνει στο ergasianet.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων
Συνεδριάζει εκτάκτως την προσεχή Πέμπτη, στις 8 το πρωί, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή με εργαζόμενοι οικοδόμο, ο οποίος έκοψε τον τένοντά του κατά τη διάρκεια εργασιών σε… εκκλησία (σ.σ.: έτριβε πλάκες με τροχό). Πέραν του ότι εργαζόταν σε αντικείμενο που δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων ενός δήμου, δεν είχε και τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.
Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχα τραυματιστεί και πάλι το 2013, επίσης στο χέρι, αλλά, όπως δήλωσε στο ergasianet.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αμαρουσίου Νίκος Καλλιμάνης, «εισήχθη τότε στο ΚΑΤ και δεν είχε δηλωθεί ως εργατικό ατύχημα».
Όπως είπε επίσης ο Ν. Καλλιμάνης, «εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας αλλά και της έλλειψης προσωπικού και υποδομώνδηλαδή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει κατά γράμμα η διοίκηση του δήμουτα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στο Δήμο Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί . Και παρά τα έγγραφά μας για να μας απαντήσουν στα “γιατί” και στο “πώς” συνέβησαν όλα αυτά, μέχρι σήμερα… σιγή ασυρμάτου από τη δημοτική Αρχή». Όσο για τον γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας; Όπως σημειώνει, «σχεδόν είναι… ανύπαρκτοι».