17 Ιουλ 2014

Χάνεται ένας παιδικός σταθμός για το Ηράκλειο Αττικής εξαιτίας των καθυστερήσεων του Δήμου ;


paidikos-stathmos glyfadas

Τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση για την ανέγερση ενός ακόμα παιδικού σταθμού στην πόλη του αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Κι αυτό λόγω του ότι δεν έχει κατορθώσει να ξεκινήσει η κατασκευή του , δεδομένου ότι και έχει δημοπρατηθεί εδώ και πολύ καιρό .

Το υπουργείο Ανάπτυξης , για να μη χαθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ που ολοκληρώθηκε και είναι « κλειδωμένα» σε έργα τα οποία δεν ξεκίνησε η κατασκευή τους , προχωρά στην απένταξή τους.

Όμως στην περίπτωση του Ηρακλείου πρόκειται για ένα project που, πραγματικά, είναι ένα βήμα από τον θεμέλιο λίθο καθώς και διαγωνισμός έχει γίνει και ανάδοχος έχει επιλεγεί, ενώ μένουν λεπτομέρειες για να ξεκινήσει και η οικοδόμηση.

Με αυτά τα στοιχεία, τόσο η απερχόμενη διοίκηση, δια του δημάρχου Παντελή Βλασσόπουλου, όσο και η νέα, του εκλεγέντα από τις εκλογές του Μαΐου, Νίκου Μπάμπαλου προσπαθούν αυτόν τον καιρό να μεταπείσουν το Υπουργείο και να μείνει το έργου του παιδικού σταθμού στο πρόγραμμα των χρηματοδοτήσεων.

Την παραπάνω ενημέρωση έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης ο αρμόδιος για τα τεχνικά έργα αντιδήμαρχος Γιώργος Βλαντής, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες του Δήμου να μην χαθεί το έργο, αφού ο εν λόγω παιδικός σταθμός (βρίσκεται στο Ψαλίδι, Τζουμαγιάς και Χρυσανθέμων), αναμένεται να παρέχει τεράστιες ευκολίες στις οικογένειες της περιοχής.

Όπως είπε ο κ. Βλαντής, η συνάντηση των ανθρώπων του Δήμου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, άφησε χαραμάδα ελπίδας, αφού ο υφυπουργός, ακούγοντας τα επιχειρήματα, δεσμεύθηκε να επανεξετάσει το ζήτημα, προκειμένου να μην ανασταλεί η χρηματοδότηση, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, του επίμαχου έργου.

http://www.newsta.gr/, 16/7/2014