15 Ιουλ 2014

Άρχισαν να παίρνουν "μέτρα" στον Άγιο Προκόπη της Νάξου

Ιδιώτης Τοπογράφος - Μηχανικός κατ’ εντολή της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας τη Νάξο, προκειμένου να τοπογραφήσει την δημόσια κοινόχρηστη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Προκοπίου και όπως είπε συγκεκριμένα στον πρόεδρο Αγίου Αρσενίου, Νίκο Μαργαρίτη, όταν τον ρώτησε, η τοπογράφηση αφορά όλο τον παλαιό αιγιαλό. Έντονότατη ήταν η αντίδραση τόσο του προέδρου, όσο και κατοίκων. Ο τοπογράφος-μηχανικός κλήθηκε αμέσως στο γραφείο του δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, ο οποίος του απαίτησε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να σταματήσει κάθε ενέργεια και να αποχωρήσει άμεσα...

Σύμφωνα με το δήμαρχο, ο τοπογράφος ήλθε προκειμένου να τοπογραφήσει την δημόσια κοινόχρηστη έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Προκοπίου για τις χαρακτηρισμένες ως «καταπατημένες» εκτάσεις.

Η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, σε σχετική ανακοίνωση καθιστούν σαφές ότι αντιτάσσονται σε κάθε ενέργεια κατά της δημόσιας περιουσίας από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, ειδικά την περίοδο αυτή που συζητείται το θέμα της αξιοποίησης εκτάσεων από το ΤΑΙΠΕΔ.

"Ο τόπος μας ανήκει και θα τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Εξάλλου, τις προσεχείς ημέρες, Επιτροπή του Δήμου, στην οποία συμμετέχουν επικεφαλής των παρατάξεων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ", σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι όπως διευκρίνισε στο Naxos News ο πρόεδρος Αγίου Αρσενίου, τον τοπογράφο βρήκε αμέσως μόλις ενημερώθηκε, στο Αρχοντοβούνι όπου είχε στήσει τον τοπογράφο.

Στο σημείο έφτασε μετά από ενημέρωση και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Αγίου Αρσενίου.

Ο πρόεδρος Αγίου Αρσενίου, Νίκος Μαργαρίτης, δήλωσε στο Naxos News, ότι όπως έγινε στα Χανιά και στο Ηράκλειο, έτσι και στη Νάξο η αντίδραση πρέπει να είναι καθολική και άμεση για όσα προωθούνται για τις δημόσιες εκτάσεις της Νάξου.

Υπενθυμίζετι, ότι το θέμα της διεκδίκησης απένταξης των δημοσίων εκτάσεων της Νάξου και της Ηρακλειάς από τη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, είχε επαναφέρει σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος των Πολιτών για τα Νησιά μας, Δημήτρης Βασαλάκης, με αφορμή τη συνάντηση του δημάρχου με τον πρωθυπουργό, ρωτώντας γιατί δεν έθεσε στη συνάντηση τόσο το ζήτημα του ΤΑΙΠΕΔ, όσο και αυτό για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στη Νάξο.

http://www.naxos-news.gr/, 14/7/2014