15 Ιουλ 2014

Δεν έχει το « Θεό» της η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη . Στέλνει για έλεγχο τις λίστες των αορίστων και κατηγορεί την …ΠΟΕ- ΟΤΑ ότι δεν έχει «θέση»


dimarxeio korydalloy _ kassimatis

Προβάλλοντας τους  αυθαίρετους ισχυρισμούς ότι δήθεν η ΠΟΕ- ΟΤΑ δεν έχει πάρει θέση στο συγκεκριμένο θέμα και πως το ίδιο με εκείνον θα πράξουν και οι υπόλοιπες Δημοτικές Αρχές της Αττικής, « ανεξαρτήτου κομματικής στήριξης» , όπως είπε , ζήτησε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης, από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του , να αλλάξει την απόφαση που είχε λάβει προεκλογικά και να αποστείλει ο Δήμος στα συναρμόδια υπουργεία για ελέγχους τις συμβάσεις και τα δικαιολογητικά με τα οποία νομιμοποιήθηκαν οι αορίστου χρόνου.
Όπως έχει πράξει και σ΄αλλες περιπτώσεις στο παρελθόν , οι  « ανενδοτοι» αγώνες που εξήγγειλε κατά καιρούς  η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , αποκαλύπτεται τελικά ότι ήταν  για την εξυπηρέτηση  μικροπαραταξικών – εκλογικών σκοπιμοτήτων και προπαντός είχαν ημερομηνία …λήξης : Την επομένη των εκλογών .
Αυτό επιβεβαιώθηκε  μετά και το πρόσφατο λουκέτο στη Δημοτική Επιχείρηση , στην προ ημερών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Κορυδαλλού .
Αυτή τη φορά , η αθέτηση των όσων υποστήριζε μέχρι πρότινος η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη ,για τη μη αποστολή στα συναρμόδια υπουργεία  των τελικών στοιχείων των εργαζομένων στο Δήμο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Και ποιός δεν θυμάται τους « πύρινους» λόγους και τους «κεραυνούς» που είχε εξαπολύσει η ηγεσία της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη κατά τη σχετική συζήτηση προ μηνών στο Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο είχε ζητήσει ( και ληφθεί) απόφαση για τη μη αποστολή τους;
΄Άραγε όλους αυτούς τους λόγους που είχε επικαλεστεί τότε , τώρα δεν ισχύουν ; Ή απλώς , όπως και σε τόσα άλλα , έπραξε ότι έπραξε για να ψηφοθηρίσει;
Η 180ο  στροφή  και στο θέμα αυτό  , προσωπικά του επανεκλεγέντος Δημάρχου , κ. Κασιμάτη όσο και των στελεχών του , ήταν αναμενόμενο , να προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις , τόσο από την πλευρά των εργαζομένων  όσο και των παρατάξεων  της αντιποιλίτευσης.
Βαρύτατες καταγγελίες διατυπώθηκαν σε βάρος της , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , υπενθυμίζοντας της,  τα όσα έλεγε και κατηγορώντας την για αναξιοπιστία και ασυνέπεια.
Αμετακίνητος στη …νέα του θέση , ο κ. Κασιμάτης , δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα αποστείλει τα στοιχεία, « καθώς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί» η διοίκησή του, χωρίς ωστόσο να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα , τότε γιατί υποστήριζε και ψήφιζε τα ακριβώς αντίθετα .
Ως « δικαιολογία» ο κ. Κασιμάτης , επικαλέστηκε ότι αν δεν στείλει τα στοιχεία ο Δήμος « θα στοχοποιηθεί» .  Πραοφανώς προεκλογικά  αυτό δεν το είχε « σκεφτεί».
Ενώ εντύπωση έκανε  και η απαξιωτική επίθεση που δέχθηκε από κορυφαία στελέχη της , το Σωματείο των Εργαζομένων , που  θύμιζε τις ποιο αντιδραστικές Δημοτικές Αρχές.
Εργαζόμενοι : Τρομοκρατία

Θέτοντας το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,  ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων τόνισε ότι στη σημερινή περίοδο η τρομοκρατία επιχειρείται να περάσει σ’ όλα τα επίπεδα και αυτό συμβαίνει και με το νόμο 4250.
«Τρομοκρατία με την αξιολόγηση. Τρομοκρατία με τον δήθεν έλεγχο των όρων μονιμοποίησης των αορίστου χρόνου, ενώ ξεκάθαρος στόχος είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία, με παράλληλη δημιουργία συνθηκών ζούγκλας ανθρωποφαγίας και χαφιεδισμού σ’ όλα τα επίπεδα» ανέφερε και πρόσθεσε:
«Τρομοκρατικά άλλωστε είναι και τα διλήμματα στο θέμα της αποστολής του Excel με τα στοιχεία των ιδιωτικού χρόνου. Οι ΙΔΑΧ λοιπόν υπενθυμίζουμε ότι για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου υπέστησαν δύο ελέγχους από τα υπηρεσιακά συμβούλια και τον ΑΣΕΠ. Τι σκοπό άραγε να έχει ένας τρίτος έλεγχος εκτός από την απόλυση;»
 «Η ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι προκλητικά απούσα»
Τόνισε ακόμα ότι η ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι προκλητικά απούσα σ’ αυτό το ζήτημα, κάνοντας λόγο για «προχειρότητα και υποταγή σ’ όλο της το μεγαλείο», ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε  απεργία  για τις 9 Ιουλίου, δηλαδή μετά την πρώτη φάση της αξιολόγησης και μετά την αποστολή του Excel. «Υποκρισία τεράστια και με σκοπό την απαξίωση και υπονόμευση των όποιων αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων» υπογράμμισε.
Σημείωσε παράλληλα ότι ακόμα και αν ο Δήμος Κορυδαλλού δεν μπορεί από μόνος του να ανατρέψει την κατάσταση, μπορεί αφενός να καθυστερήσει τη διαδικασία κερδίζοντας χρόνο, αφετέρου να γίνει ο φάρος που θα κινητοποιήσει τους άλλους συλλόγους σε δράση.
Κλείνοντας, ζήτησε τη λήψη από το Δημοτικό Συμβούλιο μιας απόφασης που θα δείχνει αφενός την αλληλεγγύη του, αφετέρου ότι δεν είναι διαχειριστές και απλοί εκτελεστές των εντολών και των αποφάσεων της κυβέρνησης.
«Σας ζητάμε να αποφασίσετε, δεσμευόμενοι ότι θα πορευθείτε στο πλευρό μας, κλείνοντας αν χρειαστεί το Δήμο σε περίπτωση ελέγχου, ότι δεν θα εφαρμόσετε το νόμο 4250 και θα τον καταργήσουμε μαζί στην πράξη. Σας ζητάμε να εμποδίσετε μαζί με εμάς την αποστολή των στοιχείων» κατέληξε.
Μελάς :  Στο πλευρό σας
Έτοιμος να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους και να αγωνιστεί με όποιο τρόπο μπορεί, δήλωσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μελάς ( επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας από 1 Σεπτεμβρίου).
«Είμαστε υπέρ της θέσης του σωματείου. Είμαστε μπροστά να στηρίξουμε αυτή την κατάσταση, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους με όποιο τρόπο μπορούμε να τους στηρίξουμε» ανέφερε.
Παπουτσιδάκη:  Είχατε ψηφίσει τότε
Την ομόφωνη απόφαση που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση του απέναντι στο νόμο 4250, υπενθύμισε η Δημοτική Σύμβουλος  της «Λαϊκής Συσπείρωσης» , Ελευθερία Παπουτσιδάκη, που ηγήθηκε της παράταξης , στις εκλογές του Μαίου .
«Ψήφισε στο σύνολο της την εισήγηση την οποία το σωματείο έφερε και όχι ένα μέρος αυτής. Μέσα στην εισήγηση αυτή, περιλαμβανόταν και το συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο αναφερόταν στις σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου» τόνισε και συνέχισε:
«Έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο Excel το οποίο ζητάνε να μην αποσταλεί αφορά ένα τμήμα, είναι στην ουσία μια εφαρμοστική του συγκεκριμένου νόμου, τον οποίο ψηφίσαμε ομόφωνα ότι δεν θα εφαρμόσουμε στην πράξη, ότι δεν θα υπάρχουν υπηρεσιακές κυρώσεις και πάει λέγοντας».
Βεβαίως, υπογράμμισε η κ. Παπουτσιδάκη, δεν ξεχνάει ότι υπήρξε μια διαφωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς όλες οι άλλες παρατάξεις συμφωνούν γενικά με την αξιολόγηση και διαφωνούν μόνο στον τρόπο με τον οποίο πάει να εφαρμοστεί.
«Εκεί λοιπόν είναι και η βασική μας διαφοροποίηση. Γιατί μπορεί να αλλάξουμε νόμους, μπορεί να αλλάξουμε τρόπους, μπορεί να το φέρουμε όπως τώρα, με τη μορφή μιας εγκυκλίου. Αν δεν διαφωνείς στην ουσία του, στην ουσία κοροϊδεύεις» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Εξέφρασε λοιπόν την άποψη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο σεβόμενο την απόφαση που έλαβε την προηγούμενη φορά, την οποία θα αναιρέσει αν δεν κάνει αυτό το οποίο το σωματείο ζητάει, πρέπει να ψηφίσει και να στηρίξει την πρόταση του σωματείου.
Δημόπουλος: Όχι
Το γεγονός ότι η εγκύκλιος δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που μονιμοποιήθηκαν με το διάταγμα Παυλόπουλου, αλλά και όσους έγιναν αορίστου χρόνου από το 1994, επισήμανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Δημόπουλος.
«Άρα έρχεται το σύστημα αυτό που μας κυβερνά και αμφισβητεί είκοσι χρόνων εργαζόμενους, αμφισβητεί τη δυνατότητα να συνεχίζουν να δουλεύουν» σημείωσε και υποστήριξε ότι σκοπός και στόχος του συστήματος είναι να απολύσει τους εργαζόμενους.
Ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι καλώς έγιναν αορίστου χρόνου, τονίζοντας ότι πέρασαν από ελέγχους υπηρεσιακών συμβουλίων που δεν τα ορίζει ο Δήμος, καθώς και του ΑΣΕΠ.
«Το σύστημα λοιπόν αυτές τις επιτροπές που είχε και τα όργανα, το ίδιο έρχεται να τα αμφισβητήσει για να βγάλει νέες αποφάσεις» σημείωσε και πρόσθεσε ότι επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και οι εργαζόμενοι βιώνουν τη χειρότερη πολιτική στο πετσί τους, «χρειάζεται αγώνας».
Πρόσθεσε δε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αντιληφθεί ότι πάνε οι εποχές της πολυτέλειας.
«Αλλιώς πρέπει εμείς να αφουγκραστούμε και να δούμε την οπτική γωνία πώς θα διοικήσουμε. Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και όχι σε τρομοκρατία με τους εργαζόμενους» παρατήρησε. Δήλωσε τέλος ότι συμφωνεί με το σωματείο των εργαζόμενων.
Κυλλάκου: Πολιτική απόφαση για τη μη αποστολή
Σύμφωνη με την τοποθέτηση του Σωματείου  των Εργαζομένων δήλωσε και η επικεφαλής της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Πάμε Αλλιώς Καίτη Κυλάκου.
«Διανύουμε το τέταρτο – πέμπτο έτος των μνημονίων και αυτός ο νόμος έρχεται, όχι μόνο να αφαιρέσει δικαιώματα, έρχεται να πλήξει την τοπική αυτοδιοίκηση ακόμα περισσότερο. Θέλει τους Δήμους χωρίς εργαζόμενους. Δεν θέλει απλά εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, θέλει Δήμους χωρίς εργαζόμενους» ανέφερε.
Αποτέλεσμα λοιπόν θα είναι, όπως είπε, η μεταβίβαση του πυρήνα των αρμοδιοτήτων των Δήμων, όπως η καθαριότητα και οι κοινωνικές υπηρεσίες, στους ιδιώτες.
«Σ’ αυτή – πρόσθεσε- την επιδίωξη πρέπει και από τους αιρετούς και από τους εργαζόμενους, αλλά και από τις τοπικές κοινωνίες και την κοινωνία στο σύνολο της, να μπει φραγμός. Θα πρέπει να κινητοποιηθούμε για να σταματήσει αυτή η καταστροφή που κατακλύζει την πατρίδα μας και έχει χτυπήσει την τοπική αυτοδιοίκηση στο βασικό της πυρήνα».
Υπογράμμισε τέλος ότι η απόφαση για το αν θα πάνε τα στοιχεία ή όχι, είναι πολιτική απόφαση.
«Πολιτική απόφαση λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου να μην σταλούν τα στοιχεία. Άλλωστε, και άλλοι Δήμοι στο λεκανοπέδιο είναι σ’ αυτή τη διαδικασία» υποστήριξε.
Κάτι με το οποίο διαφώνησε όμως ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος και τόνισε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού είναι ο πρώτος Δήμος που συζητάει το συγκεκριμένο θέμα.
Μαρνάς:Πρέπει να  ντρέπεστε
Σε έντονο ύφος κινήθηκε η τοποθέτηση του στελέχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παύλου Μαρνά.
Υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι όσοι τοποθετήθηκαν, απέφυγαν να καταδείξουν τον εχθρό τους και μίλησε για την αναφορά που έγινε στα μνημόνια, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα αυτό καθορίζεται όχι από τα μνημόνια, αλλά από τις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Τα μονοπώλια κάνουν κουμάντο» τόνισε, επισημαίνοντας ότι αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις εδώ και δεκαετίες.
Υπενθύμισε δε ότι όταν η παράταξη στην οποία ανήκει αναφερόταν σ’ όλα αυτά, τους αποκαλούσαν συκοφάντες και δογματικούς. «Και τώρα που είμαστε στο και πέντε, όλοι να ψηφίσουμε την απόφαση του σωματείου. Ναι, να την ψηφίσουμε. Γιατί μας δικαιώνει και έχουμε κάθε δικαίωμα να λέμε ότι δικαιωθήκαμε. Και έχουμε και κάθε δικαίωμα να σηκώσουμε εμείς τον αγώνα αυτό» σημείωσε.
Υπογράμμισε ακόμα ότι το κίνημα δεν μπορεί να αντισταθεί, επειδή είναι σακατεμένο από τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ «που παίζουν στις πλάτες αυτών των ανθρώπων». «Πρέπει να σκύβετε το κεφάλι σήμερα από ντροπή. Γι’ αυτά που έρχονται έχετε βάλει πλάτες όλοι σας. Αριστεροί και δεξιοί» συνέχισε και κάλεσε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να διεκδικήσουν, όχι άλλη διαχείριση, αλλά άλλη εξουσία.
Κασιμάτης
Στα παραπάνω , επιχείρησε να απαντήσει , ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. Ο κ. Κασιμέτης  επισήμανε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού , «έχει αντιδράσει (!) όσο ελάχιστοι Δήμοι σ’ όλη την Ελλάδα», σ’ όλες τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης που αφορούσαν τους εργαζόμενους.
Υπενθύμισε συγκεκριμένα την απεργία του 2011, όταν ο Δήμος Κορυδαλλού ήταν «από τους ελάχιστους Δήμους» που δεν έστειλε στοιχεία για την επιστράτευση των εργαζομένων, ενώ τόνισε ότι ήταν από τους πρώτους Δήμους που πήρε απόφαση για την αξιολόγηση.
 «  Δεν έχει θέση η ΠΟΕ-ΟΤΑ»
Όσον αφορά όμως το συγκεκριμένο αίτημα του σωματείου, ο Δήμαρχος παρατήρησε ότι δεν έχει δει κάποια ανακοίνωση για το θέμα της αποστολής των στοιχείων από την ΠΟΕ- ΟΤΑ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει μια συλλογικότητα σ’ όλη την Ελλάδα, σωματείο ή συνδικαλιστικό όργανο που να έχει πάρει θετική θέση στην απόφαση των εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού.
«Μας ζήτησαν η «επανάσταση» να ξεκινήσει από τον Κορυδαλλό» είπε αναφερόμενος στην πρόταση του σωματείου και επανάλαβε ότι δεν υπάρχει κάποιο συνδικαλιστικό όργανο που να έχει πάρει θέση σ’ αυτό.
 « Θα τα στείλουν όλοι Δήμοι»
Η γενικότερη δε εκτίμηση που υπάρχει, πρόσθεσε, στην Περιφερειακή Ένωση των Δήμων είναι ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις ότι στα στοιχεία στέλνονται. «Και στέλνονται απ’ όλες τις παρατάξεις» υπογράμμισε.
«Αυτό όμως συνάδελφοι, η απόφαση αυτή του σωματείου της πόλης να μην σταλούν –προσέχτε – στοιχεία εργαζομένων αορίστου χρόνου, στοχοποιεί το Δήμο Κορυδαλλού. Και σε μια συζήτηση που έκανα με τον πρόεδρο – εγώ δεν έχω να κρύψω κάτι- η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι τεράστια. Η ευθύνη που αναλαμβάνουμε και εμείς είναι τεράστια. Αν και εφόσον δηλαδή η επιτροπή που έρθει για να ελέγξει θα είναι πρώτα στο Δήμο Κορυδαλλού» σημείωσε και πρόσθεσε:
« Δεν  έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»…
«Εμείς έχουμε στοιχεία και το τόνισαν οι συνάδελφοι. Οι εργαζόμενοι αυτοί πέρασαν από τρεις αξιολογήσεις. Θα παλέψουμε αν ξεκινήσει η υπόθεση αυτή. Θα παλέψουμε με συγκεκριμένα πράγματα, να έχουμε και την κοινωνική αποδοχή. Αυτή τη στιγμή, αν και εφόσον δεν στείλουμε στοιχεία, δεν θα έχουμε κοινωνική αποδοχή συνάδελφοι. Θα μας βάλουν απέναντι. Θα μας βάλει απέναντι η ίδια η κοινωνία».
Ο Δήμος λοιπόν θα βγει να πει, τόνισε ο Δήμαρχος, ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
«Δεν στοχοποιούμαστε, δεν λέμε ελάτε εδώ. Ελάτε εδώ να μας ελέγξετε, γιατί θα είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους, αν όχι ο μοναδικός. Γιατί εκτίμηση δική μου είναι ότι δεν υπάρχουν δύο ή τρεις σ’ όλη την Ελλάδα. Και σας προκαλώ, πέστε μου ένα Δήμο» τόνισε και υποστήριξε ότι η πρόταση του σωματείου είναι λάθος.
…αλλά «θα φροντίσουμε να καθυστερήσουμε τον έλεγχο»!!
«Πρέπει – συνέχισε- όλοι σ’ αυτή την φάση να μπούμε στο σωρό. Να μπούμε στους 325 και να φροντίσουμε όλοι μαζί εργαζόμενοι και αιρετοί, το επόμενο βήμα να το καθυστερήσουμε. Να το ακυρώσουμε. Αλλά δεν μπορούμε εμείς, μόνοι μας. Δεν πρέπει να βάλουμε εμείς τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας. Είναι λάθος». Κάλεσε τέλος τα μέλη του Σώματος να μην επιμείνουν στην πρόταση του σωματείου, γιατί όπως υποστήριξε, είναι εις βάρος των εργαζομένων.
Χριστοφορίδης : Ακραίες οι απόψεις τους
Αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά των εργαζομένων, προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Χριστοφορίδη. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι, εκείνοι που  προτίμησαν να βγουν εκτός αιθούσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, διαμαρτυρόμενοι μ’ αυτό τον τρόπο για τα λεγόμενα του. Έντονη ήταν όμως και η αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου Παύλου Μαρνά, ο οποίος και του επιτέθηκε φραστικά σε έντονο ύφος.
Αυτά λοιπόν που είπε ο κ. Χριστοφορίδης και που πυροδότησαν τις παραπάνω αντιδράσεις, ήταν ότι δεν έχει κάνει σε « σχολή συνδικαλισμού έτσι ώστε να αγγίζει τις ψυχές των εργαζομένων», ενώ δεν έχει πάει και σε σχολή για μποξ, ώστε να κάνει «επαναστατική γυμναστική». «Εάν ακούγαμε ακραίες απόψεις όλη αυτή την περίοδο, ειδικότερα της κρίσης, θα έχει έρθει η λαιμητόμος – όπως χρησιμοποιήθηκε – εδώ και χρόνια» παρατήρησε.
Δήλωσε δε ότι είναι σαφώς αντίθετος κατά της συγκεκριμένης αξιολόγησης, αλλά υπέρ της αξιολόγησης γενικά.
«Δεν θέλω να  πως αλήθειες για …»!!!
«Ποιος κάνει λογοπαίγνιο τελικά όταν η αξιολόγηση υφίσταται κάθε χρόνο και βαθμολογούνται όλοι οι εργαζόμενοι με δέκα;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι δεν είναι κατανοητό στους εργαζόμενους του Δήμου ότι η επιλογή αυτή είναι άκρως επικίνδυνη «και τη στιγμή που έχουμε και ένα παρελθόν».
Στο οποίο παρελθόν, συνέχισε, «κάποιοι από εδώ μέσα, η συντριπτική πλειοψηφία, έχουν ψηφίσει υπέρ των εργαζομένων. Δεν μπορώ να εκφραστώ άλλο και να διατυπώσω αλήθειες που γνωρίζουμε όλοι, γιατί δεν θέλω να καταγραφούν στα πρακτικά. Άρα, ο νοών νοείτω. Άρα λοιπόν, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να μην στοχοποιηθεί κανείς και πόσο μάλλον ο Κορυδαλλός. Πιστεύω λοιπόν ότι τα στοιχεία, ως στοιχεία, τα ζητούμενα στοιχεία, δεν αναδεικνύουν τίποτα, παρά μια απογραφή της διαδρομής του κάθε εργαζόμενου».
Και κατέληξε: «Δεν υπάρχει πολιτική κάλυψη κανενός φορέα. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος, ανεξαρτήτου κόμματος, και να ψηφίσουμε να πάνε τα στοιχεία για να μην το βρούμε μπροστά μας αύριο, μεθαύριο».
Καλούδης: Σας εκμεταλλεύονται
Ακολούθησε η παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Καλούδη, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση του να απευθυνθεί στους εργαζόμενους, στους οποίους όπως τόνισε, η διοίκηση πρέπει να απαντήσει ειλικρινά.
«Η απάντηση που θα δώσουμε δεν έχει να κάνει με την πολιτική σκοπιμότητα, ούτε και με την κομματική. Για εμένα. Για άλλους μπορεί να έχει» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να το αποφύγει.
«Είναι – είπε- βάσει του νόμου και έτσι είναι και δεν αλλάζει τίποτα. Και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αλλά οι εργαζόμενοι θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν κάτι. Μην δανείζουν τις ψυχές τους σε ανθρώπους που τους εκμεταλλεύονται. Μην ακούνε προς στιγμήν αγαθά και καλά λόγια για πολιτική σκοπιμότητα, που τους κοροϊδεύουν. Όταν θα έρθει η στιγμή, που θα είναι η πιο σοβαρή, αυτοί θα λείπουν».
Σημειώνεται ότι η παραπάνω τοποθέτηση προκάλεσε και νέες αντιδράσεις, ενώ ένταση προκάλεσε και η τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου Ελένης Γαλανοπούλου που ακολούθησε.
Γαλανοπούλου: Ξέρετε και ξέρουμε « πολύ καλά»
Η κυρία Γαλανοπούλου ανέφερε συγκεκριμένα ότι ψηφίζει συνειδητά να δοθούν τα στοιχεία των εργαζομένων, σχολιάζοντας ότι οι εργαζόμενοι «γνωρίζουν πολύ καλά τι είχε γίνει τότε», αναφερόμενη στην εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του 2004.
«Ψηφίζω συνειδητά να δοθούν αυτά τα στοιχεία γιατί δεν πρέπει να ανοίξουμε εμείς την κερκόπορτα» παρατήρησε, προσθέτοντας εκτός μικροφώνου ότι έτσι θα ελεγχθούν οι ατομικοί τους φάκελοι.
«Όσοι ασκήσαμε διοίκηση, γνωρίζαμε πολύ καλά τότε και τι υπογράψαμε» συνέχισε, πάλι εκτός πρακτικών, προκαλώντας αντιδράσεις από Δημοτικούς Συμβούλους και εργαζόμενους.
Παπουτσιδάκη: Είστε τρομοκράτες των εργαζομένων
Έτσι κατά τη δευτερολογία της,η κυρία  Παπουτσιδάκη κατηγόρησε τη διοίκηση ότι έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.
«Στημένη επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων ήταν αυτό» υπογράμμισε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και πάλι ένταση στην αίθουσα, ενώ συνεχίζοντας, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να λέγεται ότι η διεκδίκηση των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι επανάσταση.
Τώρα, συνέχισε, η διοίκηση λέει ότι ο Δήμος Κορυδαλλού δεν μπορεί να είναι από τους ελάχιστους Δήμους που δεν θα δώσουν τα στοιχεία για να μην στοχοποιηθούν οι εργαζόμενοι.
Και τέλος, τόνισε, έρχεται και ο κοινωνικός αυτοματισμός, «βάζοντας απέναντι τους, και κουνώντας το χαρτί της κοινωνικής αποδοχής».
Γουρδομιχάλης: Προσδοκά κομματικά οφέλη το ΚΚΕ
Τη θέση που διατύπωσε ο Δήμαρχος όσον αφορά την αξιολόγηση, στήριξε ανεπιφύλακτα όπως τόνισε, ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.
«Τα ζητήματα νομιμότητας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο πολιτικής κρίσης» υποστήριξε και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν «κάποιος να πληρώνεται και να μην δουλεύει, σ’ αυτές τις συνθήκες».
Συμφώνησε επίσης με την αποστολή των στοιχείων, λέγοντας ότι κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.
Κατηγόρησε τέλος τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ότι δεν έχει πραγματικό κίνητρο την υπεράσπιση των εργαζομένων, αλλά τα πάντα στοχεύουν στο κομματικό όφελος, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Παύλου Μαρνά, ο οποίος και απάντησε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για βρόμικο πόλεμο.
Ομόφωνη η απόφαση της ΓΣ του Σωματείου
Κόντρα ξέσπασε όμως και με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, εξαιτίας της αναφοράς του κ. Γουρδομιχάλη ότι η πλειοψηφία του σωματείου οδήγησε τους εργαζόμενους να πάρουν αυτή την απόφαση. Η απάντηση του προέδρου ότι 225 εργαζόμενοι που ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση στη γενική συνέλευση δεν είναι «πρόβατα», προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γουρδομιχάλη, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο να είναι πιο χαλαρός στο ύφος του.
«Εγώ δεν ήρθα εδώ εννέα τετραετίες για να μου κουνάς το δάχτυλο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γουρδομιχάλης προς τον πρόεδρο, με αποτέλεσμα να υπάρξει σωρεία αντιδράσεων από τους παρόντες εργαζομένους.
Διάκος: Δεν  αλλάζω θέση
Το λόγο πήρε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Διάκος, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σοβαρό θέμα, αφού όπως είπε τίθενται ζητήματα παράβασης καθήκοντος στους διοικούντες και παράλληλα υπάρχουν και στοχεύσεις στους εργαζόμενους.
«Προσωπικά, επειδή δεν θέλω να υποβαθμίζω ούτε τον εαυτό μου, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, εμμένω στην απόφαση του περασμένου Δημοτικού Συμβουλίου» ανέφερε και πρόσθεσε ότι εκείνοι που έχουν την ευθύνη της υπογραφής, ας αποφασίσουν για το τι θα πράξουν.
«Εμείς την πολιτική συμπαράσταση τη δώσαμε» σημείωσε. Όσον αφορά δε το ζήτημα της αποστολής των στοιχείων για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, ο κ. Διάκος εξέφρασε την πρόθεση του να μην συμμετέχει στην ψηφοφορία.
Σημειώνεται τέλος ότι μετά από αρκετές ακόμα αντιπαραθέσεις, η πρόταση του σωματείου εργαζομένων τέθηκε σε ψηφοφορία και απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, αφού καταψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους της διοίκησης.
 http://www.newsta.gr/, 15/7/2014