3 Δεκ 2013

Παραλίγο «μποξ» στο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου…!


d.s. peristeriou - kyriakopoulos - lykos

Επίθεση ακόμη και με ύβρεις ,  από στελέχη της δημοτικής αρχής Περιστερίου δέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Κυριακόπουλος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αιτία … επειδή «τόλμησε» (!) να ρωτήσει σχετικά με το αν η δημοτική αρχή επέβαλλε στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA το ποσό για την αποξήλωση διαφημιστικής του πινακίδας…!
Τα υπονοούμενα, που θεώρησαν ότι άφησε ο κ. Κυριακόπουλος, εξόργισαν σε τέτοιο βαθμό τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λύκο και την αντιδήμαρχο Νεκταρία Ευσταθιάδου, που εάν δεν επενέβαιναν οι ψυχραιμότεροι να απομακρύνουν με την καθοδήγηση του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης εκτός αιθούσης, τότε ίσως βλέπαμε και σκηνές πυγμαχίας…!
Πιο συγκεκριμένα, τα «αίματα άναψαν» όταν ο Δημήτρης Κυριακόπουλος, έθεσε ενώπιον του Σώματος, στο στάδιο των ερωτήσεων, όπως δικαιούται εξάλλου, το θέμα με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες του τηλεοπτικού σταθμού ΕΧΤΡΑ, o οποίος στεγάζεται στην πόλη.
Ο ίδιος κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά σχετική ανάρτηση ιστοτόπου, που παρουσιάζει τη δημοτική αρχή να αδρανεί και να ολιγωρεί μπροστά στην εφαρμογή του Νόμου, αναφορικά με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες του τηλεοπτικού σταθμού.  Ο κ. Κυριακόπουλος, λοιπόν, ρώτησε εάν η δημοτική αρχή επέβαλλε στον επιχειρηματία του καναλιού τα έξοδα για την αποξήλωση μίας εκ των πινακίδων, η οποία αποξηλώθηκε με δημοτικά μέσα, όπως προβλέπει ο Νόμος.

Τα υπονοούμενα για «μεγάλο φαγοπότι» στο θέμα των διαφημιστικών πινακίδων, αλλά κυρίως ο «αιχμηρός» τρόπος με τον οποίο ελέγχει και κρίνει τη δημοτική αρχή ο κ. Κυριακόπουλος ενόχλησε μερίδα στελεχών της Διοίκησης, η οποία πέρασε στην αντεπίθεση, προσπαθώντας να παρουσιάσει ουσιαστικά ως γραφικό τον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο…!
Οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Λύκος, Νεκταρία Ευσταθιάδου και Αλέξης Σταυρούλιας αλλά και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αγγελοπούλου «σήκωσαν το γάντι» και δήλωσαν θιγμένοι από τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται με αιχμές, απειλές και συνεχή υπονοούμενα –όπως είπαν- ο κ. Κυριακόπουλος.

Λύκος –  Σταυρούλιας
«Τι είσαι εσύ και μας μιλάς συνέχεια με αυτόν τον τρόπο; Ο Εισαγγελέας του Περιστερίου;», είπε μεταξύ άλλων και σε έντονο ύφος ο κ. Λύκος. «Η αντιπολίτευση καταδίκασε 38 δημοτικούς συμβούλους να είναι υπόδικοι για κακούργημα και την πόλη κατ’ επέκταση να πληρώσει το «μάρμαρο». Αυτή είναι για μένα επικίνδυνη αντιπολίτευση», τόνισε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Αλέξης Σταυρούλιας.
Ευσταθιάδου


«Κι εγώ υπήρξα πριν από πολλά χρόνια δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης, με τη διαφορά ότι εγώ δεν το θεωρούσα ντροπή μου. Θεωρώ ότι άσκησα τα δικαιώματά μου, σαν σύμβουλος της αντιπολίτευσης, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην πόλη. Γι’ αυτό, κάθε φορά που ήθελα να ρωτήσω τη Διοίκηση, που Διοίκηση τότε ήσασταν εσείς, το έκανα εν ήδη ερώτησης», είπε από την μεριά της η Νεκταρία Ευσταθιάδου, οποία αποκαλούσε ειρωνικά διαρκώς τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας ως «εισαγγελέα».
Και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό η πόλη μας τίμησε και από τη θέση της αντιπολίτευσης μας έφερε στη θέση της Διοίκησης. Ποτέ δεν γίναμε επικίνδυνοι για την πόλη. Ποτέ μα ποτέ η μπροστά ή από πίσω σε κανέναν συνάδελφο, είτε σε προσωπικό, είτε σε πολιτικό επίπεδο δεν ήρθαμε απέναντι. Ποτέ δεν πήγαμε να καταγγείλουμε, δεν πήγαμε σε διαδρόμους».
Ολοκληρώνοντας την απάντηση η κ. Ευσταθιάδου, διαβεβαίωσε πως «όλα έγιναν σύμφωνα με τον Νόμο. Πρέπει να γνωρίζετε και θα έπρεπε να το γνωρίζετε, ότι με δημόσια μέσα πρέπει να γίνει η αποξήλωση τη στιγμή που τα δημόσια αυτά μέσα διατίθενται. Την αποξήλωση ακολουθεί η κοστολόγηση και η επιβολή. Έχει γίνει, λοιπόν, όλη η κατάλληλη αλληλογραφία μαζί με τις οικονομικές υπηρεσίες και είμαστε στο στάδιο της επιβολής».
Από την αντίπερα όχθη, εντύπωση προκάλεσε η σιωπή τόσο του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, όσο και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, που παρέμειναν αμέτοχοι σε όλο το σκηνικό.

Μονάχα, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Χρόνης Χρονόπουλος σχολιάζοντας τα λεγόμενα της κ. Ευσταθιάδου, την κάλεσε να «φρεσκάρει» την μνήμη της σχετικά με το πώς λειτουργούσε η ίδια ως αντιπολίτευση…!
http://www.newsta.gr/, 3/12/2013