3 Δεκ 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ – Προσαγωγές σχολικών φυλάκων που πήγαν να καταλάβουν το ΥΠΔΜ



Σε 9 προσαγωγές σχολικών φυλάκων προχώρησε η αστυνομία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι σχολικοί φύλακες που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας από νωρίς το πρωί βρέθηκαν μπροστά στην είσοδο του κτιρίου για να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια επιχείρησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.
Στις πέντε τα χαράματα 18 σχολικοί φύλακες από την περιφέρεια κατάφεραν να μπουν στο κτίριο του ΥΠΔΜ και να φτάσουν μέχρι την ταράτσα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη ΓΑΔΑ οι εννέα προσαχθέντες (έξι άντρες και τρεις γυναίκες).
Πρόσφατα το ΥΠΔΜ έδωσε διαβεβαιώσεις ότι ένα σημαντικός αριθμός των σχολικών φυλάκων θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου (ως τραυματιοφορείς, φύλακες κρατουμένων κ.α) αλλά φαίνεται πως οι ίδιοι δεν έχουν πειστεί και παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα. Μέχρι τώρα η διάθεση που υπήρχε από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν να βγουν όλοι στην ανεργία μετά την ολοκλήρωση του οκταμήνου της διαθεσιμότητας. Οι σχολικοί φύλακες καταλογίζουν ευθύνες σε δημάρχους ότι τους πρότειναν ως δεξαμενή διαθεσιμότητας και στην ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάστασή τους σε άλλες θέσεις του Δημοσίου.
http://www.aftodioikisi.gr/, 3/12/2013