7 Απρ 2011

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τις καθαρίστριες-στές του Υπουργείου Παιδείας με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου

Αθήνα, 5 Απριλίου 2011

Αριθμ. Πρωτ.: 388

Προς: Υπουργείο Εσωτερικών,

Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Γενική Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δ/νση Οργάν. και Λειτουργίας Ο.Τ.Α.

Τμήμα Προσωπικού Ο.Τ.Α.

Σταδίου 27 101 83 – Αθήνα

Κοινοποίηση:

1. Περιφερειακή Διεύθυνση Π. & Δ. Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης – 3ο Γραφείο Εθνικής Αντίστασης 45 551 34 – Θεσσαλονίκη

2. Δήμαρχο Θέρμης κ. Παπαδόπουλο Θεόδωρο Δημοκρατίας 1 570 01 – Θέρμη


Σας στέλνουμε αντίγραφο του με αριθμ. πρωτ.:1396/28-3-2011 εγγράφου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που αφορά στην κανονική άδεια των καθαριστριών-στων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Όπως σας είναι γνωστό οι καθαρίστριες-στές του Υπουργείου Παιδείας με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που απασχολούνται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση από 1-1-2011, μεταφέρθηκαν στους οικείους Δήμους και διέπονται πλέον από τις διατάξεις που διέπουν και τους λοιπούς υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. (Ν.3584/2007). Προϊστάμενός τους είναι ο οικείος Δήμαρχος, ο οποίος είναι και αρμόδιος για την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας για τον τρόπο χορήγησης της κανονικής άδειας και σε αυτό το προσωπικό.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχουν πλέον καμία αρμοδιότητα να δίνουν κατευθύνσεις στους Διευθυντές των Σχολείων και να ενημερώνουν τον οικείο Δήμο με μια απλή κοινοποίηση. Ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Διεύθυνσης θα πρέπει να απευθύνεται για οποιοδήποτε θέμα πλέον στον οικείο Δήμο.

Ύστερα από τα ανωτέρω σας καλούμε άμεσα να πάρετε θέση και να ενημερώσετε τους οικείους Δημάρχους για τις ισχύουσες διατάξεις περί καθαριστριών-στων Σχολικών Κτιρίων.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Ο Πρόεδρος


Θέμης Μπαλασόπουλος


Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Καταχανάς