22 Ιουλ 2017

Κόβονται πόροι και προσλήψεις σε όσους δεν απογραφούν

Με ΚΥΑ των Υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, οι φορείς του δημοσίου που δεν έχουν στείλει την απογραφή του δυναμικού των εργαζομένων τους στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δεν θα έχουν δικαίωμα κρατικών χρηματοδοτήσεωνσεων και προσλήψεων προσωπικού και θα παραπέμπονται στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ:

1. Η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά τη διαπίστωση ότι υπόχρεοι Φορείς δεν προβαίνουν στην απογραφή του προσωπικού τους στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, εισηγείται στον Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης:
α) Την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, καθώς και του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργού, για αναστολή επιχορήγησης ή απόδοσης πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυσης των υπόχρεων Φορέων από τον Κρατικό προϋπολογισμό.
β) Την αναστολή εγκρίσεων πρόσληψης προσωπικού με συμβάσεις μίσθωσης έργουκαι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στην περίπτωση των ΟΤΑ.
2. Η Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ), μετά τη διαπίστωση ότι υπόχρεοι Φορείς δεν καταβάλουν τις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές του προσωπικού τους μέσω του συστήματος πληρωμών της ΕΑΠ, εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών:
α) Την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, καθώς και του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργού, για αναστολή επιχορήγησης ή απόδοσης πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυσης των υπόχρεων Φορέων από τον Κρατικό προϋπολογισμό και ειδικά για τους Ο.Τ.Α. την παρακράτηση μέρους ή του συνόλου του ποσού που δικαιούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ-επιχορηγήσεις).
β) Την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, καθώς και του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργού για αναστολή καταβολής των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των ΔΕΚΟ, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ν.Π.Ι.Δ. του Κεφαλαίου Α' του ν. 3429/2005 και την αυτοδίκαιη παύση της θητείας των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
γ) Την αναφορά στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές σχετικά με την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στις διατάξεις του εδαφίου i της παρ. 1.δ. του άρθρου δεύτερου του ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65/Α'/2010).

Με την ΚΥΑ ΕΑΠ2003118ΕΞ2017/06.07.2017 (ΦΕΚ 2490/19.07.2017 τεύχος Β')ρυθμίζονται θέματα εφαρμογής των διατάξεων της παρ. 1.δ. του άρθρου δεύτερου του ν. 3845/2010