5 Νοε 2016

Φούχτελ: Καλά τα πάτε, καλά τα ξεπουλάτε. Συνεχίστε…

Στο Ναύπλιο, από 3-5 Νοέμβρη, εν μέσω αντιδράσεων από πολίτες και αυτοδιοικητικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση (σ.σ.: μνημονιακός μηχανισμός σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, που προβλέπει τη «συνεργασία» μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε μια σειρά τομέων, όπως η «αξιοποίηση» της διαχείρισης των υδάτων, της ηλιακής ενέργειας, των απορριμάτων, της δημοτικής περιουσίας κτλ), με στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου (σ.σ.: βλ. σχετική ανακοίνωση ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Για μας, ο Φούχτελ συνεχίζει να είναι ανεπιθύμητος όπως τα μνημόνιά τους).

Προσκεκλημένος στη Συνέλευση και ομιλητής ήταν και ο γερμανός «υφυπουργός Ελλάδας», απεσταλμένος της Μέρκελ, Χοακίν Φούχτελ, ο οποίος εξήρε την πολιτική που ακολουθείται στη χώρα, λέγοντας ότι «η πορεία της Ελλάδας βρίσκεται σε καλό δρόμο» και ότι «έτσι πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται» (δηλ. Να υπηρετεί τους δανειστές, να εφαρμόζει μνημόνια, να ξεπουλά τη χώρα, μετατρέποντάς την σε αποικία για 99 χρόνια, να κόβει μισθούς, συντάξεις, να εφαρμόζει μνημόνια και να προετοιμάζει το έδαφος για 4ο μνημόνιο).
«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουν τα σχέδια που προωθεί ο πλασιέ των εταιρειών γερμανικών συμφερόντων κ. Φούχτελ στη διαχείριση απορριμμάτων και όχι μόνο, δεν ξεχνούν επίσης και την απαξιωτική και προσβλητική για αυτούς δήλωση του, “την δουλειά που κάνουν 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Γερμανία την κάνουν 1.000”, ανοίγοντας το δρόμο στην κυβέρνηση για απόλυση 5.500 εργαζομένων (σχολικοί φύλακες – δημοτικοί αστυνόμοι) στους δήμους. Μπορεί η κυβέρνηση να έχει γίνει το καλό παιδί της τρόικας και των δανειστών και να έχει ευθυγραμμιστεί στις εντολές τους, οι εργαζόμενοι όμως έχουν εντελώς διαφορετική άποψη και συνεχίζουν τον αγώνα για να μην μετατραπεί η χώρα μας σε προτεκτοράτο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση το όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών συμφερόντων», σημειώνει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.
http://ergasianet.gr/%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%84/