12 Οκτ 2016

Δήμος Ρόδου: Ανάθεση σε ιδιώτη, μέρους της καθαριότητας του δήμου Ρόδου.

Απαισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της πλειοψηφίας

Προβληματισμός και απογοήτευση επικράτησαν στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση της παράταξης της πλειοψηφίας, που συνήλθε ενόψει της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», ο δήμαρχος ζήτησε από τα μέλη της πλειοψηφίας να δώσουν το «παρών» στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία το θέμα «Έγκριση προκειμένου ο Δήμος Ρόδου να προχωρήσει στη σύναψη δημόσιας σύμβασης για παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και συγκεκριμένα για «Αποκομιδή – μεταφορά και διαχείριση ΑΣΑ, σάρωση (μηχανική και χειρονακτική), χορτοκοπή – κλαδοκοπή (μηχανική και χειρονακτική) καθώς και αποκομιδή και διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Ρόδου», μετά από διενέργεια διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού», το οποίο ήταν από τα σημαντικότερα της ημερήσιας διάταξης.
Με αφορμή το θέμα της καθαριότητας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγινε ένας πρώτος απολογισμός της φετινής τουριστικής περιόδου, που οδεύει προς το τέλος της, και η απογοήτευση ήταν διάχυτη για την εικόνα που παρουσίασε το νησί αφενός αλλά και αφετέρου για τα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας.
Ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, αντιλαμβανόμενος τις επιπτώσεις από την κακή εικόνα που παρουσίασε το νησί, ζήτησε από τους συμβούλους του, περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε το 2017 να παρουσιαστεί μια αισθητά πιο βελτιωμένη εικόνα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, και στα πολλά μηχανήματα έργου, που παραμένουν σε αχρηστία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες δυσκολίες στην παραγωγή έργου.
Περαιτέρω, επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ζητήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους να σηκώσουν τα μανίκια και να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά, διότι πέρασαν ήδη δύο χρόνια από την ανάληψη της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής και δεν έχουν αντιληφθεί οι δημότες, το έργο που έχει παραχθεί συνολικά, πέρα από τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως ειπώθηκε στην συνεδρίαση της πλειοψηφίας.
Φαίνεται, ωστόσο, να επικρατεί η άποψη στους κόλπους της δημοτικής πλειοψηφίας, πως δεν προβάλλεται σωστά και επαρκώς το έργο που παράγεται, με αποτέλεσμα να έχει παγιωθεί στους δημότες η αντίληψη πως η δημοτική αρχή, δεν παράγει σημαντικό έργο. Αυτό προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό στον δήμαρχο και στους αντιδημάρχους, και είναι ένα από τα θέματα που ιεραρχήθηκαν για να αντιμετωπιστούν.
Πάντως στην παράταξη του δημάρχου, υπάρχει η εκτίμηση, πως παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, λόγω συγκυριών, μέχρι τώρα η δημοτική αρχή έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε δεδομένων των συνθηκών και με περιορισμένα κονδύλια, επισημάνθηκε όμως ότι πρέπει να δοθεί έμφαση πλέον στον τομέα της καθημερινότητας, ο οποίος κατά γενική ομολογία χωλαίνει και έχει πληγώσει την εικόνα της δημοτικής αρχής.
Ως στόχος τέθηκε, με το βλέμμα στραμμένο και στις επόμενες εκλογές, από το 2017 να βελτιωθεί με συντονισμένες προσπάθειες η καθημερινότητα και η έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου να βρει την δημοτική μηχανή έτοιμη να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει επιτευχθεί.
Εξάλλου, αν ο κ. Χατζηδιάκος έχει αποφασίσει να διεκδικήσει ξανά τον Δήμο της Ρόδου, το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις επόμενες εκλογές, είναι σχετικά σύντομο για την παραγωγή ουσιαστικού έργου, καθώς πέρασαν ήδη δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του, τα οποία θεωρούνται χαμένα.