12 Οκτ 2016

Δήμος Ζακύνθου: Δελτίο Τύπου για τις οφειλές των δημοτών

Παρακαλούνται οι δημότες και με αφορμή τη λήξη της φετινής τουριστικής περιόδου, να τακτοποιούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Δήμο και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τα τέλη παρεπιδημούντων, τους κοινόχρηστους χώρους και τις παραλίες.
Ο Δήμος διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο με περικοπή κρατικών επιχορηγήσεων και προσπαθεί να είναι ανταποδοτικός προς τους δημότες, επιθυμώντας να βελτιώσει την καθημερινότητά τους. Χωρίς τη δική τους συνδρομή όμως, είναι αδύνατο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Γνωρίζουν άπαντες πως μόλις κάνουν τη δήλωση ΦΠΑ, θα πρέπει να πληρώσουν και τα τέλη παρεπιδημούντων στο Δήμο. Δυστυχώς, έως τώρα παρατηρείται το φαινόμενο να καλύπτουν αυτή την υποχρέωση με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. 
Επίσης, από τα μισθωτήρια των παραλιών και των κοινόχρηστων χώρων, υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε πρέπει να πληρώνονται οι δόσεις. 
Προχωράμε σε αυτή την έκκληση, διότι δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο να δεσμεύουμε τραπεζικούς λογαριασμούς. Είναι η έσχατη λύση για εμάς και γίνεται επειδή κάποιοι δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα. Η Δημοτική Αρχή είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μπει το νερό στο αυλάκι και η εικόνα του νησιού να αλλάξει προς το καλύτερο. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να έχουμε αρωγούς. Όποιος πληρώνει αυτά που οφείλει, να είναι βέβαιος πως θα γυρίσουν σε αυτόν ανταποδοτικά.