29 Οκτ 2016

Νέα Ιωνία: Αποχωρήσεις & καταγγελίες στην παράταξη Γκότση -Τι απαντά ο ίδιος

“Τον τελευταίο καιρό η παράταξή μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» δέχεται βολές που στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος, την ακεραιότητα, την ανιδιοτέλεια, την απήχηση και την αποδοχή που έχει από τους πολίτες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς τους δημότες ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και προσθέτει:

«Τον Ιούλιο του 2016, διαπιστώθηκε από τη Διοίκηση του Δήμου (Δήμαρχο-Αντιδήμαρχο-Υπηρεσίες) κατάχρηση στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον Πρόεδρό της και μέλος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ κ. Δημ. Σπράο.
Αμέσως:
− Απεπέμφθη ο ενεχόμενος και διεγράφη από την Παράταξη.
− Ανελήφθη η πολιτική ευθύνη με την παραίτηση της Αντιδημάρχου κ.Όλγας Κατημερτζή.
− Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο και ενημερώθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
− Κλήθηκαν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης (οι οποίο έχουν εγκατασταθεί στο Δήμο) και ελέγχουν τα οικονομικά στοιχεία της σχολικής επιτροπής από το 2011 έως σήμερα.
−Όλα τα στοιχεία καιτα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, απεστάλησαν στον Εισαγγελέα προκειμένου ο ενεχόμενος να δικαστεί για ποινικές και αστικές ευθύνες.
Aποδείχτηκε περίτρανα η μηδενική ανοχή της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Παράταξης σε φαινό- μενα διαφθοράς, με τις παραπάνω ακαριαίες ενέργειες του Δημάρχου και της Διοίκησης, για την διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος καθώς και της αξιοπρέπειας, της ιστορίας και της πολλών δεκαετιών διαδρομής των μελών της Παράταξης.
Με αφορμή τα παραπάνω, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνιος Καρβουνιάρης, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» και Αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα στο ΚΕΒΡΕΦΟ επιδίδεται σε μια αήθη εκστρατεία λάσπης στον Τύπο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα Καφενεία αλλά και στο Δημοτικό Συμ- βούλιο, με ανυπόστατες φήμες για Δημοτικούς Συμβούλους, εμπλέκοντας ακόμα και μέλη των οικογενειών τους που καμιά σχέση δεν έχουν με το Δήμο και το Δημόσιο γενικότερα.
Πριν από λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας ανακοίνωση – διάγγελμα «22 μελών» με την οποία δηλώνουν ότι αποχωρούν από τη Παράταξη για πολιτικούς λόγους, για δήθεν μετάλλαξη της δημοτικής αρχής σε μνημονιακή και υποταγμένη στη Κυβέρνηση.
Παραβλέποντας το γεγονός ότι ορισμένους από τους υπογράφοντες δεν τους γνωρίζουμε ούτε κατ’ όψιν, ούτε κατ’όνομα (πόσο μάλλον ως ενεργά μέλη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ), τονίζουμε ότι η Πολιτική του Δήμου δεν έχει αλλάξει.
Ό,τι υλοποιούμε, εμπεριέχεται στο πρόγραμμα που όλοι μαζί προτείναμε στους Ιωνιώτες.
Όσο για τους δύο δημοτικούς Συμβούλους που συνυπογράφουν, από τον μεν κ. Κολμανιώτη ζητούμε να ξεκαθαρίσει πότε το υπόγειο Γκαράζ στο Ο.Τ.150 ήταν φαραωνικό έργο, όταν σαν αντιδήμαρχος το παρουσίαζε στον ΑΣΤΕΡΑ ο ίδιος σαν σημαντικό έργο ή σήμερα;
Από τον δε κ. Αβακουμίδη, ακόμα περιμένουμε να συγκροτήσει το Συμβούλιο Μεταναστών που ανέλαβε.
Απέναντι σε αυτούς τους ισχυρισμούς απαντάμε:
Η παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», δημιουργήθηκε το 2010 σαν αποτέλεσμα της κοινής αν τίληψης των δύο παρατάξεων «ΔΑΣΙ» και «Αριστερή Όχθη», αλλά και δεκάδων δημοτών προερχομένων από διαφορετικούς πολιτικού χώρους, ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης, που βλέπαμε ότι η οικονομική κρίση που άρχιζε τότε, θα επέφερε ριζικές επώδυνες αλλαγές στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας, της πόλης μας και των δημοτών.
Κοινή συνισταμένη όλων όσων συμπαραταχθήκαμε, ήταν η αγάπη για τη πόλη, η διάθεση προ- σφοράς και η απόφασή μας να αντισταθούμε, να αντιπαλέψουμε τη θύελλα που ερχόταν, να σταθούμε στο πλάι των δημοτών, να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια.
Χωρίς να εγκαταλείψει κανείς τις πολιτικές του καταβολές, και απόψεις, χωρίς να παραβλέπουμε τις πολιτικές αφετηρίες του καθενός, προτάξαμε την ανάγκη για ενότητα και δράση, κάτω από ένα κοινό πρόγραμμα, με το σύνθημα :
« ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ,
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ »
Οι Ιωνιώτες αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και με τη ψήφο τους ανέδειξαν την «Ενότητα» σε Δημοτική Αρχή και τον Ηρακλή Γκότση σε Δήμαρχο της πόλης δύο φορές, το 2010 και το 2014.
Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται 6 χρόνια που η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου. Μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, (που κανείς δεν προέβλεπε ότι θα διαρκέσει τόσα χρόνια) μνημονίων, ανεργίας, οικονομικής ασφυξίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (με μειώσεις πάνω από 60%), ο Δήμος, με προτεραιότητα την αλληλεγγύη και τη κοινωνική συνοχή, προσπάθησε και προσπαθεί ώστε κανείς Ιωνιώτης να μη μείνει χωρίς σπίτι, χωρίς τροφή, χωρίς ρεύμα και νερό, κανένα παιδί σε παγωμένο και βρώμικο σχολείο, καμμία κοινωνική δομή (ΚΑΠΗ, κατασκηνώσεις, βοήθεια στο σπίτι, βρεφονηπιακούς σταθμούς) να μη διακοπεί. Εκατοντάδες μέλη της παράταξης και όχι μόνον, στρατεύθηκαν σε αυτή τη προσπάθεια και βοηθούν ως εθελοντές, ώστε να ξεκινήσουν και να λειτουργούν νέοι θεσμοί (κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο, καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών, αυτοδιαχειριζόμενα εργαστήρια αυτάρκειας και πολιτισμού, αγορά χωρίς μεσάζοντες, κοινωνική ιματιοθήκη κλπ.).
Η δημοτική αρχή, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ανακουφίσει τους δημότες όσο μπορούσε,
  • Μείωσε τα τροφεία στην Κατασκήνωση και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς,
  • Μείωσε τα δημοτικά τέλη στους άπορους, άνεργους, ανάπηρους, πολύτεκνους.
Παράλληλα διεκδικήσαμε και υλοποιούμε προγράμματα (κρατικά ή ευρωπαϊκά) προκειμένου να συμβάλουμε στη καλυτέρευση των συνθηκών ζωής στη πόλη μας, όπως
  • Το προγράμμα στέγασης και επανένταξης για ανέργους,
  • Το μεγάλο δίκτυο αξιοποίησης της γεωθερμίας, με σκοπό τη εξοικονόμηση ενέργειας στο Νοσοκομειο της Αγίας Ολγας, στη Στέγη Ανηλίκων, σε σχολεία, σε παιδικούς σταθμούς, σε δημοτικά κτίρια.
  • Ταυτόχρονα, μεγάλα έργα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και η υλοποίησή τους έχει αρχίσει,
  • Η κατασκευή εξεδρών στο Δημοτικό Στάδιο,
  • Η εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση της ανάπλασης του Ο.Τ.150 με υπόγειο πάρκινγκ και πλατεία.
  • Η κατασκευή πεζογέφυρας στην οδό Παναγούλη (γραμμές ΗΣΑΠ)
  • Αντιπλημμυρικά
Όλα τα παραπάνω καθώς και άλλα , όπως
  • Απαλλοτριώσεις (που έγιναν χωρίς να πληρώσει ο Δήμος και οι δημότες)
  • Κατασκευή και ανακατασκευή πλατειών, αθλητικών χώρων και παιδικών χαρών (Παλαιολόγου, Φρυγίας, Τσαλδάρη, γήπεδα κλπ.),
  • Δημιουργία Δημοτικού Ωδείου,
  • Αγορά απορριματοφόρων (3), φορτηγού για την βελτίωση της καθαριότητας,
  • Αλλαγή και αναβάθμιση όλου του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με χρήση λαμπτήρων LED για εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» και αυτά υλοποιούμε.
Η Παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» δεν φτιάχτηκε από κόμματα, αλλά όπως τονίσαμε, από ανθρώπους διαφόρων πεποιθήσεων.
Στηρίχτηκε από κόμματα, αλλά δεν δεσμεύεται από αυτά. Οι αποφάσεις παίρνοταν και παίρνονται μετά από συζήτηση, παράθεση θέσεων και εν τέλει, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, σε ζητήματα πολιτικά ή συνείδησης, ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίζει ό,τι ο ίδιος θεωρεί σωστό, χωρίς ποτέ να έχει τεθεί θέμα από κανέναν.
Με αυτές τις αρχές, τις αξίες, το πρόγραμμα, την επιμονή, σε πείσμα της αποστράτευσης, της παραίτησης και της εκ του ασφαλούς κριτικής, θα συνεχίσουμε.
O επικεφαλής της Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ»
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ
Δήμαρχος Νέας Ιωνίας”