20 Οκτ 2016

Ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου για τους «προσωρινούς» του ΑΣΕΠ

Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας από τον Σ.Ε.Δ.Α.Π.
Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία οι εργαζόμενοι από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που τώρα μετά από επτά και περισσότερα χρόνια συνεχούς εργασίας καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων, έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία.
Το ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου αναφέρει:

«Καμία απόλυση μακροχρόνια, εργαζόμενου
που έχει προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες»
 Μεγάλος αριθμός υποψηφίων, σε προκηρύξεις που είχαν δημοσιευτεί από ΟΤΑ α΄ βαθμού, μέχρι το έτος 2010, προσλήφθηκαν με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων. Συνέχισαν να εργάζονται και μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων μέχρι και σήμερα, λόγω της  αναστολής προσλήψεων ακόμα και σε περιπτώσεις που τη θέση δικαιούταν, άλλος υποψήφιος.
Πρόσφατα, με τις αποφάσεις κατανομής θέσεων από αυτές τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ, προχωρούν επιτέλους οι διορισμοί των  οριστικά επιτυχόντων.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει αναγκαιότητα απολύσεων των εργαζομένων, εκείνων που δεν περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες. Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν εργαστεί με βάση τα προσωρινά (!!!) αποτελέσματα, περισσότερο από 7 έτη, σε μια περίοδο μάλιστα μεαποδεκατισμένους, σε προσωπικό ΟΤΑ,  και το ποσοστό ανεργίας που μαστίζει την χώρα να είναι στα ύψη.
Οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών και έχουν προγραμματίσει με αυτά τα δεδομένα τη ζωή τους
Στο Δήμο Χερσονήσου αντιμετωπίζεται αυτή η περίπτωση.
Αντιδρούμε και προστατεύουμε το δικαίωμα στη δουλειά.
Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση την άμεση επίλυση του προβλήματος και την οριστική παραμονή στην εργασία των μακροχρόνια, λόγω της  αναστολής προσλήψεων, εργαζόμενων που έχουν προσληφθεί με προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ.
Μετά την παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων, «το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου αποφάσισε ομόφωνα την στήριξη του εργαζόμενου στο Δήμο Χερσονήσου Χριστοφίδη Ευαγγέλου (καθώς και όλων των υπαλλήλων με ανάλογη σχέση εργασίας), που μετά από 7 χρόνια εργασίας κινδυνεύει να οδηγηθεί στην ανεργία. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον με την παραμονή στην εργασία του.»

   Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις και με αίτημα καμία απόλυση - μονιμοποίηση των εργαζομένων από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, έχει προκηρυχθεί από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής για σήμερα Πέμπτη 20 Οκτώβρη 2016 και ώρα 13.30μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Λεωφόρος ΒασΣοφίας 15 – Αθήνα). 
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και άλλα Σωματεία και εργαζόμενοι από Δήμους ενώ για την διευκόλυνση των εργαζομένων ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής έχει προκηρύξει Στάση Εργασίας από τις 1.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας. 
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
     Ο ΣΕΔΑΠ συνεχίζοντας τον αγώνα του εναντίον των απολύσεων και παραμονής στην εργασία όλων όσων εργάζονται εδώ και 7 χρόνια περίπου, βάση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, καλείόλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας, να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Λ. Βασ. Σοφίας 15) την Πέμπτη 20/10/2016 και ώρα 13.30 μ.μ.,
   Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις των “αρμοδίων” ότι θα επιλύσουν το θέμα, μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, ανά πάσα ώρα. Θυμίζουμε ότι αφορά έναν μικρό αριθμό εργαζομένων, που αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και εργάζονται σε λίγους Δήμους όπως στην Πετρούπολη, Αγ. Παρασκευή τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης κ.α.
     Για την διευκόλυνση των εργαζομένων να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση,το Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ αποφάσισε να πραγματοποιήσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου από την 1:00 μέχρι την λήξη της πρωινής βάρδιας.
Πάγια θέση του ΣΕΔΑΠ είναι η Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους. Οι ανάγκες του Δήμου σε εργατικό προσωπικό είναι μεγάλες και κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Όλοι είμαστε απαραίτητοι.
Χαιρετίζουμε τα σωματεία από την Πετρούπολη ,τα Χανιά το Ηράκλειο Κρήτης και κλπ καθώς και τους δημάρχους που ανταποκρίθηκαν και θα συμμετέχουν στο κάλεσμά μας, ώστε όλοι μαζί δυναμικά να ζητήσουμε την άμεση πολιτική λύση.

Η Πρόεδρος 

Τζανίνη Στυλιανή
 
Ο Γ. Γραμματέας

 Αγιοβλασίτης Ζαχαρίας