27 Οκτ 2016

Δήμος Πατρέων: Επιστολή του Αντιδημάρχου Παιδείας & Αθλητισμού προς τον Υφ.Αθλητισμού

«Σχετικά με τα Εγκριτικά Σημειώματα που μας αποστείλατε, διαμαρτυρόμαστε έντονα καθώς εκτός από το ποσοστό χρηματοδότησης των Γενικών προγραμμάτων που μειώθηκε από 60% σε 50%, μειώσατε και τον αριθμό των εγκεκριμένων τμημάτων από 80 που ήταν την προηγούμενη χρονιά σε 43.

Στα Ειδικά Προγράμματα από 30 τμήματα μας εγκρίνατε 20.

Οι παραπάνω απαράδεκτες από κάθε έννοια μειώσεις επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τα προγράμματα μαζικής άθλησης αφού όπως είναι γνωστό ούτε στην αρχική τους μορφή δεν κάλυπταν τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι έχουμε καταθέσει ένσταση στην αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως αντιλαμβάνεστε με την συνεχή μείωση της Κρατικής χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση του Προϋπολογισμού του Δήμου μας, είναι ανέφικτο να καλύψουμε το ποσοστό χρηματοδότησης που μας αναλογεί ως φορέας υλοποίησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων, αφού αυξάνεται δραματικά μετά τις μειώσεις που πραγματοποιήσατε.

Οι ανάγκες άθλησης των συμπολιτών μας (με το ελάχιστο αντίτιμο των 5€ ανά μήνα) δεν καλύπτονται με τα Τμήματα που μας εγκρίνατε, σε μια εποχή που όλοι έχουν χτυπηθεί από την παρατεταμένη κρίση που μας μαστίζει τα τελευταία 7 χρόνια.

Στα προγράμματα αυτά στηρίζουν την άθληση τους ένας πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων που κάθε χρόνο εδώ και είκοσι χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς.

Επίσης η μείωση αυτή των Τμημάτων θα μας οδηγήσει στην μείωση των θέσεων εργασίας των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής που θα προκηρύξουμε, καθώς αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε στο κόστος μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών χωρίς την επιχορήγηση της Γ.Γ.Α.

Με βάση αυτά τα δεδομένα παρακαλούμε όπως επαναφέρεται τα εγκεκριμένα Τμήματα στα επίπεδα έστω των πραγματικά υλοποιηθέντων τμημάτων από τον Δήμο μας, ήτοι 58 στα Γενικά Προγράμματα και 30 στα Ειδικά προγράμματα».

με πληροφορίες από www.epoli.gr/