20 Σεπ 2016

Μπουτάρης: Επιστράτευση των εργαζομένων ΟΑΣΘ – Αν δουλεύεις σε δημοτική επιχείρηση, η απεργία δεν υπάρχει!!!

Η ιστοσελίδα πολλές φορές έχει αναφερθεί στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης που εφαρμόζουν κατά γράμμα τις μνημονιακές πολιτικές εις βάρος των δημοτών και των εργαζομένων, με φοροεισπρακτική πολιτική, όπως κάνει ο Δήμος Αθηναίων με τις χιλιάδες κλήσεις μέσω Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς δουλείας.
Από τους πρώτους και καλύτερους στο «παίξιμο των μνημονιακών βιολιών» και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον Χρήστο Σπίρτζη επιστράτευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. «Δεν μπορείς να κάνεις απεργία επειδή σου χρωστάω δύο μήνες λεφτά», είπε και φυσικά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, που κάνουν από το περασμένο Σάββατο ξανά επίσχεση εργασίας για την απληρωσιά. Να σημειωθεί ότι την Τρίτη, στις 2 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συνάντησή τους με τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών.
Πέραν αυτού, προτού προλάβει η κυβέρνηση με τους δανειστές να τολμήσει να πει ανοιχτά ότι «τέλος οι απεργίες για τους εργαζομένους», το λέει ο «λαγός» της, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Θα ζητήσω από τον Σπίρτζη να κάνει επιστράτευση. Δεν γίνεται ο κόσμος να ταλαιπωρείται. Δεν μπορεί να κινηθεί η πόλη. Όσοι δουλεύουν σε δημόσιες συγκοινωνίες δεν δουλεύουν σε ιδιωτική επιχείρηση, διότι εξυπηρετούν όλο τον κόσμο. Όσα λεφτά κι αν σου χρωστάω, από τη στιγμή που δουλεύεις σε δημοτική επιχείρηση, η απεργία δεν υπάρχει σαν έννοια. Δεν μπορείς να κάνεις απεργία επειδή σου χρωστάει δύο μήνες λεφτά», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».