15 Σεπ 2016

Καθαρίστριες εναντίον Δημάρχου

Ένταση προκλήθηκε χθες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας 53 καθαριστριών σχολικών αιθουσών ενώπιον του Δημάρχου Άρτας, Χρήστου Τσιρογιάννη. Αφορμή αποτέλεσε η μείωση των ωρών εργασίας και η συνακόλουθη περικοπή της αμοιβής τους λόγω πρόσληψης επιπλέον καθαριστριών.

Οι καθαρίστριες προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας και στη συνέχεια σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο. Μετά την αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δύο πλευρών, συμφώνησαν οι προσλήψεις να γίνονται εφεξής με κοινωνικά κριτήρια.

Μετά την επεισοδιακή συνάντηση με το Δήμαρχο Άρτας, ακολούθησε επίσκεψη του προέδρου της ΟΙΥΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλου σε σχολεία του Δήμου, παρουσία της κας Μαρίας Τσακάλου, προέδρου του τοπικού Συλλόγου Σχολικών Καθαριστριών, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες και τους όρους απασχόλησης τους.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, αναφέρει:

«Διαμαρτυρία σήμερα σχολικών καθαριστριών στο Δήμαρχο Άρτας, για τις μειώσεις αιθουσών και αποδοχών των υφιστάμενων καθαριστριών, με σκοπό την ικανοποίηση (κατά δική του δήλωση) πελατειακών αναγκών του ιδίου.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης αρχικά απόρησε για τη διαμαρτυρία μας, αφού όπως ισχυρίστηκε «μοίρασε ένα πιάτο τραχανά σε περισσότερους εργαζόμενους», περικόπτοντας αποδοχές από τις υφιστάμενες καθαρίστριες.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στις «κακές» καθαρίστριες και στους «κακούς» συνδικαλιστές, σπρώχνοντας και φωνασκώντας να περάσουν έξω από το γραφείο του.

Η απάντηση στην αυταρχική συμπεριφορά του κυρίου Δημάρχου θα έχει την απάντηση που της αναλογεί.»