29 Σεπ 2016

Μήνυμα του Δημάρχου Χαλανδρίου προς τους εργαζόμενους

(από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook)

Προς τους εργαζόμενους στον δήμο Χαλανδρίου.

Ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου, έχουν αποδείξει έμπρακτα στην μέχρι τώρα δίχρονη θητεία τους την διάθεση συνεργασίας με όλους τους εργαζόμενους στο δήμο με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες.

Στο πλαίσιο της δικής μας αντίληψης που είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών από την συστηματική συκοφαντία και επιβουλή εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας και των μνημονιακών πολιτικών, είμαι ακόμη και σήμερα κατηγορούμενος και υπό ποινική δίωξη γιατί αρνήθηκα, μαζί με 4 άλλους δημάρχους, να συναινέσω στην απόλυση δεκάδων εργαζομένων που μονιμοποιήθηκαν μια δεκαετία νωρίτερα.

Σε αυτά τα δύο χρόνια η νέα διοίκηση του δήμου ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την βελτίωση των όρων εργασίας των εργαζομένων του δήμου:

Φρόντισε, για πρώτη φορά μετά από χρόνια για την αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας σε ότι αφορά τις παροχές σε είδος στο προσωπικό (γάλα, είδη ατομικής προστασίας, κα) αξίας μάλιστα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Αποπλήρωσε τα χρέη προηγούμενων ετών προς τους εργαζόμενους παρά το ότι αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι κινείται στο όριο της νομιμότητας.

Βελτίωσε στα όρια του δυνατού τις συνθήκες στους χώρους εργασίας με εργασίες συντήρησης στο κεντρικό δημαρχείο, με μεταστέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας, με τοποθέτηση μονώσεων, κλιματισμού, ασφαλτοστρώσεων, νέων οικίσκων που αποτελούσαν χρόνια αιτήματα των εργαζομένων.

Εξασφάλισε την καθημερινή νομική υποστήριξη των υπηρεσιών και την κάλυψη των υπηρεσιακών παραγόντων έναντι διάφορων δικαστικών διενέξεων.

Προσέλαβε για πρώτη φορά μετά από χρόνια Ιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας με στόχο την βελτίωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Μείωσε πριν ακόμη υπάρξει η νομοθετική κάλυψη, το ωράριο εργασίας στους παιδικούς σταθμούς επαναφέροντάς το στα προ της αύξησης επίπεδα.

Κάλυψε έγκαιρα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που της παρέχει ο νόμος, τις ελλείψεις σε προσωπικό (2μηνα, οχτάμηνα, κοινωφελής εργασία, γυμναστές, προσωπικό παιδικών σταθμών), με στόχο την ελάφρυνση από το υπηρεσιακό βάρος του συνεχώς μειούμενου λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού

Υλοποιήθηκε η προμήθεια (η οποία και συνεχίζεται) καινούργιων και ασφαλέστερων μέσων εργασίας (καινούργια οχήματα καθαριότητας, τέσσερα νέα οχήματα δημοτικής συγκοινωνίας) ενώ εντάθηκε και η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων (βιολογικός καθαρισμός των οχημάτων, συστήματα οπισθοπορείας,σύστημα εντοπισμού gps), με στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και τη διευκόλυνση των όρων και συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

Βελτίωσε, στα πλαίσια του νόμου, και με επιβάρυνση δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τη μισθολογική θέση του προσωπικού, μέσω των αποφάσεων δημάρχου για την υπερωριακή απασχόληση.

Χρησιμοποίησε κάθε νομική δυνατότητα για μη άσκηση ή αναίρεση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων με πρωτόδικες θετικές δικαστικές αποφάσεις. Χάρη σε αυτήν την αποφασιστική στάση και ενάντια στις απορριπτικές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επανήλθαν στην ενεργό υπηρεσία 8 εργαζόμενοι ενώ παρατάθηκαν και οι συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα.

Πιστεύουμε βαθιά ότι η καλύτερη υπεράσπιση του δημόσιου τομέα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες κραυγές της ιδιωτικοποίησής του, συνδέεται με την οικοδόμηση ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού δημόσιου τομέα, ξένου προς την συστηματική αδιαφορία, την ευθυνοφοβία, το γραφειοκρατικό πνεύμα, την οικογενειοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις.

Επιβεβαιώνουμε προς κάθε κατεύθυνση την αποφασιστικότητα μας να μην συμβιβαστούμε με πρακτικές ιδιότυπης ασυλίας, ειδικής προνομιακής μεταχείρισης, μετατόπισης ευθυνών και επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων. Αυτό ισχύει φυσικά και για το θέμα της τήρησης του ωραρίου εργασίας και του νόμιμου καθεστώτος αδειών. 

Επιδιώξαμε και επιδιώκουμε την ισότιμη μεταχείριση προς όλους, με αξιοκρατία και ισονομία. Είναι προφανές για εμάς ότι η επιτυχία αυτής της προσπάθειας εξαρτάται και από την θετική συμβολή των συλλογικών φορέων των εργαζομένων.

Δεν είμαι ευτυχής, που μια κατά τα άλλα εποικοδομητική συζήτηση με την διοίκηση του σωματείου την Δευτέρα που μας πέρασε, σημαδεύτηκε, μετά την λήξη της, με αντεγκλήσεις και εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις που ομολογουμένως αδικούν την προσπάθεια επίλυσης σημαντικών θεμάτων που έχει γίνει αυτά τα δύο χρόνια.

Είναι ωστόσο σημαντικό να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του δήμου ότι δεν πρόκειται να συναινέσω σε λογικές εξυπηρετήσεων ή επιλεκτικής προνομιακής μεταχείρισης ημετέρων όπως αυτές απαιτήθηκαν από μέλος της διοίκησης του σωματείου προχθές, σε ότι αφορά αμιγώς υπηρεσιακά θέματα όπως μετακινήσεις ή τοποθετήσεις προϊσταμένων. Πολύ περισσότερο όταν αυτά συνδέθηκαν με άδικους ισχυρισμούς για τιμωρίες ή διώξεις προσώπων που ουδέποτε έγιναν από τη διοίκηση και μάλιστα με προσπάθεια να συγκαλυφθούν (ή και να επιβραβευτούν;) ακραίες συμπεριφορές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμα και ρατσιστικές.

Ακόμη κι αν αυτό τονίστηκε με μή προσήκοντα στο θεσμό τρόπο, αυτή μου η δέσμευση είναι οριστική και αμετάκλητη.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Σίμος Ρούσσος