16 Σεπ 2016

Χαλάνδρι: Καλή Χρονιά! Δύο νέοι παιδικοί σταθμοί στην πόλη μας

Με δύο νέους παιδικούς σταθμούς ( 6ος στην οδό Γαλήνης και 5ος στην οδό Πρωτέως), 150 περισσότερα παιδιά (50% αύξηση σε σχέση με πέρυσι), 52 περισσότερους παιδαγωγούς που προσλήφθηκαν για την κάλυψη των νέων αναγκών και με μηδενικά τροφεία για την συντριπτική πλειοψηφία των γονιών ξεκινά η φετινή χρονιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.



Είχαν προηγηθεί πέρυσι, η ίδρυση και η επαναλειτουργία βρεφικών τμημάτων μετά την κατάργησή τους το 2010, η κατάρτιση νέου αντικειμενικού συστήματος επιλογής παιδιών, ( με μοριοδότηση και δημόσια ανάρτηση), μεγάλη μείωση των τροφείων (δωρεάν για όλα τα εισοδήματα μέχρι 25000 ευρώ) και πρόνοιες για ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ταυτόχρονα, με άλλη εργολαβία, ανακατασκευάστηκαν πλήρως οι Α΄ και Β΄ παιδικοί, σταθμοί δύο από τους παλαιότερους παιδικούς της πόλης. 



Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα παραπάνω δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθούν χωρίς τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας. 
Οι δράσεις αναβάθμισης της κοινωνικής συνεισφοράς στον ευαίσθητο τομέα της προσχολικής αγωγής συνεχίζονται..