14 Σεπ 2016

Βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται μετά από εργατικό ατύχημα συμβασιούχος του Δ. Φυλής

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται σε καταστολή, μετά από σοβαρό εργατικό ατύχημα, εδώ και περίπου δυο εβδομάδες, ένας 58χρονος εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Φυλής, που απασχολείται μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας», στον συγκεκριμένο Δήμο.

Ο συμβασιούχος του Δήμου εν ώρα εργασίας την 1η Σπετεμβρίου, έπεσε από το απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαινε και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται, μέχρι και σήμερα, με καταστολή, στην Εντατική του «Θριάσιου Νοσοκομείου». Το νέο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην μακάβρια λίστα των ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε πολλές δημοτικές υπηρεσίες της χώρας.

Με ανακοίνωση που έβγαλε το Σωματείο την περασμένη Δευτέρα, απαιτεί να εξεταστούν οι συνθήκες και οι αιτίες του συμβάντος, ενώ εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι απαγορεύεται άνθρωποι τέτοιας ηλικίας να ανεβαίνουν στα απορριματοφόρα.

Το σωματείο, αναφερόμενο στις γενικότερες συνθήκες, σημειώνει ότι στον κλάδο των εργαζομένων στους ΟΤΑ συμβαίνουν συχνά εργατικά «ατυχήματα» και οι αιτίες είναι μεταξύ άλλων: Έλλειψη μόνιμου προσωπικού, χρησιμοποίηση συμβασιούχων, χρησιμοποίηση εργατών γενικών καθηκόντων ή άλλης ειδικότητας σε εργασίες που απαιτούν καλή γνώση του αντικειμένου, «γερασμένος» μηχανολογικός εξοπλισμός, εντατικοποίηση της εργασίας κ.λπ.